ΑρχικήSliderΗ ορφάνια της αποτυχίας και ο Μπεργκ

Η ορφάνια της αποτυχίας και ο Μπεργκ

Google

🔖 Πρόσθεσε το match.cy
στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

+ Προσθήκη τώρα →

Η επιτυχία στο ποδόσφαιρο είναι προϊόν συνολικής δουλειάς και προσπάθειας, που ξεκινά από τη διοίκηση, συνεχίζεται από τον προπονητή και τα μέλη του επιτελείου του και μετουσιώνεται σε πράξη από τους ποδοσφαιριστές. Γνωστό αυτό για ένα ομαδικό άθλημα και με ρεαλιστική προσέγγιση το ίδιο ισχύει για την αποτυχία, παρότι η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Η φράση «η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή» συνήθως υπερισχύει στο ποδόσφαιρο, αφού η αποτυχία χρεώνεται κατά κανόνα στον προπονητή.

Η Ομόνοια κινδυνεύει να μείνει εκτός της πρώτης εξάδας με την ήττα από τον Εθνικό, αφού δεν κρατά πλέον την τύχη της στα χέρια της. Έχει μόνο δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και μάλιστα ντέρμπι, με Άρη και ΑΠΟΕΛ, ενώ είναι πιθανό να μην προλάβει ακόμα και με ισάριθμες νίκες, εάν δεν ευνοηθεί από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Ήδη δύο θέσεις είναι «καπαρωμένες» από τον Απόλλωνα και την «ελαφρά ταξιαρχία», ενώ ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Πάφος F.C., Ανορθωση είναι οι ανταγωνιστές των «πρασίνων» και έχουν βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Το ενδεχόμενο να μείνει εκτός του πρώτου γκρουπ η περσινή πρωταθλήτρια είναι, λοιπόν, ορατό και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια ομάδα που ξεκίνησε με εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους.

Μπορεί στο χθεσινό παιχνίδι η τύχη να γύρισε την πλάτη στην Ομόνοια, με τα τέσσερα δοκάρια και τις πολλές κλασικές ευκαιρίες, όμως η αλήθεια είναι βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας της μέχρι τώρα πορείας της στο πρωτάθλημα. Κάτι έλειπε από το «τριφύλλι» όπως φάνηκε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι και συνεχίστηκε μέχρι τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Εάν η ομάδα είχε τον χαρακτήρα και το μέταλλο της προηγούμενης σεζόν δεν θα ήταν οδυνηρή στην προσπάθεια να μπει στην πρώτη εξάδα μια ήττα στην 20η αγωνιστική, επειδή θα την είχε ήδη εξασφαλισμένη.

Αυτό και μόνο εξηγεί τη μέτρια πορεία, που διαψεύδει τις προσδοκίες των οπαδών της Ομόνοιας. Φυσιολογικό επακόλουθο και η κριτική που ασκείται, συνέπεια της απογοήτευσης, όμως στην προκειμένη περίπτωση οι αφορισμοί και η ισοπέδωση των πάντων μόνο καλό δεν κάνουν.

Ναι, φταίει και ο Χένινγκ Μπεργκ, όμως δεν είναι ο μόνος. Όπως δεν έδρεψε μόνος τη δόξα για τον τίτλο, ο Νορβηγός, έτσι δεν πρέπει να γίνει και ο «αποδιοπομπαίος τράγος», εάν τελικά η ομάδα δεν μπει στην εξάδα. Η αυτοκριτική είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τους αφορισμούς για να επανέλθει το «τριφύλλι» στις επιτυχίες. Από ΟΛΟΥΣ! Κρατείστε το παρότι οι οπαδοί όλων γενικά των ομάδων γουστάρουν να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης