HomeΟΜΑΔΕΣΑΕΚΗ ΑΕΚ θέλει το κύπελλο και για τον κόσμο της

Η ΑΕΚ θέλει το κύπελλο και για τον κόσμο της

Έχοντας εμπειρία σε μεγάλους αγώνες που κρίνουν τίτλους τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, ο Χένινγκ Μπεργκ θέλει να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου μετά το Κύπελλο του 2018.

Ο Νορβηγός τεχνικός εκφράζει την πίστη του στην ομάδα, τη σημασία της στήριξης που λαμβάνει από τον κόσμο της, αλλά και τη δίψα για κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στη συνέντευξη του στο περιοδικό του τελικού που εκδόθηκε από την ΚΟΠ, σχολιάζει την αντίπαλο της ομάδας του και επισημαίνει πως σε ένα τελικό παίζουν ρόλο και οι μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κρίνουν ένα αγώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Έχετε την ευκαιρία να κατακτήσετε ξανά ένα τρόπαιο στην Κύπρο μετά το 2021 όταν πήρατε το πρωτάθλημα. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτό;

«Νιώθω ασφαλώς πάρα πολύ ωραία. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάθε μέρα για να παρουσιάζεται η ομάδα όλο και καλύτερη. Είναι πολλής κόσμος που βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές και είμαι χαρούμενος που η προσπάθεια όλων απέδωσε και είμαστε στον τελικό».

Το γεγονός ότι η ομάδα σας έχει ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διευκολύνει την προσπάθεια σας στον τελικό, από την άποψη ότι είναι λιγότερη η πίεση;

«Όχι πραγματικά. Το Κύπελλο είναι ένα τρόπαιο και πάντα θέλεις να το κατακτήσεις. Το ότι έχουμε προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίνει στην ομάδα ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει τελικού».

Η ΑΕΚ δεν έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο από το 2018 όταν πήρε το κύπελλο, παρά το γεγονός ότι πλησίασε αρκετές φορές για να το καταφέρει. Θεωρείτε ότι ήρθε η ώρα οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να πανηγυρίσουν ξανά;

«Δεν κοιτάζουμε τόσο πολύ στο παρελθόν, προσπαθούμε πάντα να κοιτάζουμε μπροστά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι σαφέστατη η πρόοδος και η βελτίωση για την ομάδα αυτή την σεζόν. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να έχουμε μία καλή απόδοση και να δώσουμε στον εαυτό μας όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα της Πάφος F.C. που θα αντιμετωπίσετε στον τελικό;

«Είναι ασφαλώς η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο την φετινή σεζόν, κέρδισε το πρωτάθλημα, πήγε πάρα πολύ καλά στην Ευρώπη και βρίσκεται στον τελικό Κυπέλλου».

Η Πάφος είναι ήδη πρωταθλήτρια έχοντας μια πετυχημένη χρονιά, ενώ η ΑΕΚ θέλει να ολοκληρώσει την χρονιά επιτυχημένα, κατακτώντας το Κύπελλο. Πως θα επηρεάσουν αυτά τα δεδομένα την προσπάθεια των ομάδων στον τελικό;

«Συγκεντρωνόμαστε πάντα στον εαυτό μας και σίγουρα θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον τελικό. Διαθέτουμε μία ομάδα που δείχνει σε καλή κατάσταση και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο».

Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις όπως ένας τελικός Κυπέλλου;

«Μπορεί να είναι διάφορα πράγματα, κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι. Είναι δύσκολο να πεις πριν το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε».

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ένα γεμάτο στάδιο με χιλιάδες οπαδούς. Το δικό σας μήνυμά προς τους φιλάθλους της ομάδας σας, αλλά και γενικότερα στον κόσμο που θα είναι στο γήπεδο.

«Θα ήθελα απλά να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ για τη βοήθεια και την υποστήριξη που είχαμε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ανάλογη η υποστήριξη που θα έχουμε από τους φιλάθλους μας και στον τελικό. Πάντα βοηθάνε τους παίκτες με την ωραία ατμόσφαιρα, δίνουν αυτοπεποίθηση και αδρεναλίνη. Ο τελικός θα γίνει μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους και των δύο ομάδων και αυτό είναι ότι καλύτερο για ένα τελικό».


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης