HomeSliderΑπεβίωσε ο θρυλικός γκολκίπερ Ρέι Κλέμενς

Απεβίωσε ο θρυλικός γκολκίπερ Ρέι Κλέμενς

Tην τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο Ρέι Κλέμενς, με τον Άγγλο παλαίμαχο γκολκίπερ να έχει γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ένας θρύλος της Λίβερπουλ και του αγγλικού ποδοσφαίρου γενικότερα, ο Ρέι Κλέμενς, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να επιβεβαιώνει την Κυριακή (15/11) τον χαμό του σε ηλικία 72 ετών, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τα αίτια θανάτου του.

Ο Κλέμενς φόρεσε τη φανέλα της Σκάνθορπ, της Λίβερπουλ, της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας, με την ομάδα που τον σημάδεψε αλλά και που την σημάδεψε και ο ίδιος να μην είναι άλλη από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Οι κόκκινοι του Μπιλ Σάνκλι τον απέκτησαν το καλοκαίρι του 1967 έναντι του ποσού των 18.000 λιρών και από τον Σεπτέμβριο του 1968 που έκανε το ντεμπούτο του μέχρι τον Μάιο του 1981 που έπαιξε για τελευταία φορά με την Λίβερπουλ, σάρωσε τους τίτλους μαζί της τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στο Νησί πήρε με τους κόκκινους 5 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA Cup και 1 League Cup ενώ στην Ευρώπη πανηγύρισε την κατάκτηση 3 Κυπέλλων Πρωταθλητριών, 2 Κυπέλλων UEFA αλλά και 1 Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες της Αγγλίας θα παραταχτούν με μαύρα περιβραχιόνια στο ματς με το Βέλγιο για το Nations League, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του εμβληματικού γκολκίπερ που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Sport24.gr

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης