HomeSliderΣυμπεράσματα των εσόδων και εξόδων των ομάδων μας

Συμπεράσματα των εσόδων και εξόδων των ομάδων μας

Μέσω των οικονομικών καταστάσεων που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη από την ΚΟΠ σας δώσαμε άμεσα στοιχεία που αξίζουν πραγματικά αναφοράς. Συγκρίναμε τα κέρδη και τη ζημιά μεταξύ του 2020 και του 2019, όπως επίσης τις συσσωρευμένες ζημιές μεταξύ των δύο ετών. Δεν αναλύσαμε όμως τα έσοδα και τα έξοδα ανά ομάδα συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του 2020 με το προηγούμενο έτος. Σκόπιμα δεν προβήκαμε σε γρήγορα συμπεράσματα, ούτως ώστε να υπάρχει καιρός για σωστή ανάλυση.

Έσοδα

Σίγουρα θα υπήρχε ενδιαφέρον να εξετάσουμε εάν επηρέασε η πανδημία τις ομάδες και σε ποιο βαθμό. Να γίνει μία αναφορά πόσον έχουν μειωθεί ή αυξηθεί τα έσοδα των ομάδων. Κι όμως είναι πραγματικότητα, κάποιοι παρουσιάζουν αύξηση εσόδων εν καιρώ πανδημίας. Προφανώς δεν εννοούμε μόνο την Ομόνοια που είναι γνωστό σε όλους ότι η αύξηση προέρχεται κυρίως από την είσοδο της ομάδας σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που παρουσιάζουν αύξηση εσοδών και δεν το λέμε με αρνητικό πρόσημο.

Βεβαίως υπάρχουν ομάδες που έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους, γεγονός που επιβεβαιώνει τα όσα αναφέραμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Έξοδα

Σ΄αυτή την κατηγορία υπάρχουν επίσης ομάδες που δεν τρόμαξαν από τις συνέπειες του κορονοϊου και αύξησαν τα έξοδα τους. Σίγουρα η κάθε ομάδα έχει τους λόγους της και τους στόχους της για να τολμήσει να ρισκάρει. Εάν το πέτυχαν ή όχι μόνο η ίδια η ομάδα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα της.

Συμπέρασμα

Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε συγκρίσεις εσοδών και εξόδων των ομάδων αλλά δε θα το πράξουμε γιατί δε υπάρχει ομοιομορφία των οικονομικών καταστάσεων και η κάθε ομάδα έχει τις δικές της, οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζει. Παρόλα αυτά αξίζουν τα γενικά συμπεράσματα να είναι γνώστης ο κάθε αναγνώστης. Να γνωρίζει πως δεν είναι όλα τα αποτελέσματα όπως αναμενόταν.

Αξίζει αναφοράς ότι υπάρχει μόνο μία ομάδα που κατάφερε να διατηρήσει τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα της στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά και η οποία ομάδα παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια σταθερή στα οικονομικά της. Προφανώς δείχνει το δρόμο προς μία σταθερή οικονομική πολιτική χωρίς να ρισκάρει.

Δε θα κρίνουμε καμία ομάδα, απλά θα επαναλάβουμε πως πρέπει να υπάρχουν τρόποι εξόδου από τις οικονομικές περιπέτειες.

N.I.K.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης