HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΕλλάδα: Όλα τα βλέμματα στο «ντέρμπι αιωνίων»

Ελλάδα: Όλα τα βλέμματα στο «ντέρμπι αιωνίων»

Ντέρμπι αιωνίων σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τα βλέμματα όπως είναι αναμενόμενο να είναι στραμμένα πάνω του.

Όταν λέμε το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα, φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κανένα άλλο πλην από αυτό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Είτε αυτό γίνεται στο Καραϊσκάκη είτε στη Λεωφόρο. Είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στη Ριζούπολη, είτε σε οποιοδήποτε γήπεδο στον κόσμο.

Η… αιώνια κόντρα που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο κάνει εκατομμύρια φιλάθλων και οπαδών να ασχολούνται μέχρι την τέλεση του εκάστοτε αγώνα. Ένα τέτοιο ντέρμπι έχουμε και σήμερα.

Εκτός ο Βαλμπουενά, εκτός ο Ελ Αραμπί, εκτός και ο Χασάν για τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μετρά 53 εμφανίσεις με τους Πειραιώτες, όπου σημείωσε 10 γκολ και έδωσε 22 ασίστ. Στην τρέχουσα σεζόν μετρά το απόλυτο και είναι απαραίτητος όσο κανείς άλλος.

Από τα 14 γκολ που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα σε έξι αγωνιστικές, τα 9 τα έχουν σημειώσει οι δύο επιθετικοί του. 5 ο Ελ Αραμπί και 4 ο Χασάν. Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει λύσεις.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί χωρίς παράδοση, αφού η τελευταία του νίκη ήταν το 2014. Από τότε έχει υποστεί πέντε ήττες και απέσπασε δύο ισοπαλίες. Με τον Μπόλονι στον πάγκο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου σε δύο επισκέψεις στο παρελθόν ο προπονητής των «πράσινων» έχει φύγει ηττημένος.

Από εκεί και πέρα, αύριο θα έχουμε σημαντικά παιχνίδια. Ο Άρης θα φιλοξενηθεί από τον Παναιτωλικό και είναι το φαβορί για το τρίποντο. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στη Ριζούπολη τη Λάρισα (στο ΟΑΚΑ γίνονται έργα) και θέλει να πάρει το τρίποντο ώστε ν’ αξιοποιήσει τις απώλειες που θα προκύψουν από το «αιώνιο» ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι το φαβορί για τη νίκη.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

Σήμερα:
15:00 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης
17:15 Ατρόμητος Αθηνών – Απόλλων Σμύρνης
19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Αύριο:
15:00 ΑΕΚ – Λάρισα
17:15 Παναιτωλικός – Άρης Θεσσαλονίκης
19:30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Δευτέρα:
19:30 Βόλος – ΟΦΗ

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης