ΑρχικήΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΤο δόγμα Μπεργκ οδηγεί την Ομόνοια

Το δόγμα Μπεργκ οδηγεί την Ομόνοια

Η Ομόνοια έβαλε φωτιά στα… φρένα και άφησε το πόδι κολλημένο στο γκάζι για το τελικό σπριντ προς τον τίτλο. Όσο λιγοστεύουν οι αγωνιστικές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες των «πρασίνων» να κόψουν πρώτοι το νήμα, με τη γλώσσα των αριθμών να είναι άκρως κατατοπιστική. Οδηγεί σταθερά την κούρσα με 65 βαθμούς, 8 περισσότερους από τη 2η ΑΕΚ και 10 από τον Απόλλωνα που συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Έχει τις περισσότερες νίκες (20), την καλύτερη επίθεση (67), αλλά και άμυνα (19). Το πιο ουσιαστικό σημάδι υπεροχής της αφορά το ποδόσφαιρο που παίζει, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα με απίστευτη συνέπεια.

Το φαινόμενο έχει ονοματεπώνυμο Χένινγκ Μπεργκ. Διότι δεν επιτρέπει την παραμικρή χαλάρωση και τον αποπροσανατολισμό των ποδοσφαιριστών του. Κόντρα στο… ρεύμα που έχρισε προκαταβολικά την Ομόνοια πρωταθλήτρια, ο Νορβηγός τεχνικός φροντίζει να κρατά προσγειωμένους τους παίκτες και να ανεβάζει τον πήχη.

Στη συνηθισμένη ερώτηση μετά από κάθε επιτυχία εάν ισοδυναμεί με βήμα προς τον τίτλο απαντά στερεότυπα: «Κάθε νίκη είναι το ίδιο και δίνει τρεις βαθμούς. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες με πολύ καλές ομάδες και εμείς βλέπουμε την ομάδα μας και πώς να την βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο για να είμαστε πάντα στο καλύτερό μας επίπεδο».

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για έπεα πτερόεντα. Τουναντίον, έκανε τους ποδοσφαιριστές κοινωνούς του δόγματός του και εμπέδωσαν πως ο κοινός στόχος απαιτεί συλλογική δουλειά. Γνωρίζουν, επίσης, πως οι κόποι τους δεν πρόκειται να πάνε χαμένοι επειδή το άγρυπνο μάτι του Χένινγκ Μπεργκ παρακολουθεί και δίνει ευκαιρίες σε όλους, αφού αξιοποιεί στο έπακρον το έμψυχο υλικό της ομάδας. Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που η πορεία της ομάδας έχει πολλούς πρωταγωνιστές, παρότι τα… φώτα πέφτουν στο «δίδυμο» που σκοτώνει (Μαέ, Σεμέδο) ή στους Εβάντρο, Τάνκοβιτς, οι οποίοι συμπληρώνουν μια τετράδα-φωτιά.

Η προσοχή στράφηκε ήδη στο ντέρμπι της «Αρένας» με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη. Οι υποχρεώσεις επιβάλλουν Πάσχα στο γήπεδο, καθώς οι «τριφυλλοφόροι» θα έχουν ρεπό τη Μεγάλη Πέμπτη και ακολούθως θα μπουν σε ρυθμούς προετοιμασίας. Τα αγωνιστικά δεδομένα δεν διαφοροποιούνται, με τους Ουζόχο, Φαμπιάνο, Μαγιαμπέλα να παραμένουν εκτός πλάνου.

Γιώργος Χατζηαντώνης

- Advertisement -

Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Δείτε επίσης:

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης