HomeSliderΣτους «8» με... πυρ και κίνηση η Δόξα!

Στους «8» με… πυρ και κίνηση η Δόξα!

Η Δόξα προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola με ευρεία νίκη επί του Εθνικού Άχνας με 5-1 στο στάδιο «Κατωκοπιά – Επιστροφή Γλαύκος Κληρίδης». Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν στη διεκδίκηση της πρόκρισης μέχρι το ξεκίνημα της επανάληψης. Ωστόσο, κατέρρευσαν όταν δέχθηκαν το τρίτο τέρμα.

Όσον αφορά στον αγώνα ο βαρύς αγωνιστικός χώρος επηρέασε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, όμως το γρήγορο αυτογκόλ του Περδίου (3’) έδωσε ώθηση στη γηπεδούχο, που επέβαλε τον ρυθμό της και στο 12’ πλησίασε το 2-0, όταν ο Ηλία παραλίγο να σημειώσει νέο αυτογκόλ, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέτρου απέκρουσε την μπάλα σε σουτ του Φασουλιώτη, όμως στο 18’ ήταν αδύνατον να αντιδράσει στο βολέ του νεαρού, ο οποίος σημείωσε το 2-0.

Ο Πέτρου ήταν σε ετοιμότητα και στο σουτ του Τιντζανί (21’) και στο 25’ ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Ιωάννου από τον Πρινιωτάκη. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και η απόφαση του διαιτητή έμεινε ως είχε, με τον Ομπάμα να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να μειώνει σε 2-1. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Καραμανώλη (34’) και Φασουλιώτη (41’) να αστοχούν σε κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εθνικός απείλησε δις με τον Καλλένο (49’, 53’) που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πρινιωτάκη. Στον αντίποδα η Δόξα ήταν άκρως αποτελεσματική. Ο Ιωσηφίδης σημείωσε το 3-1 με σουτ μέσα από την περιοχή (50’), ενώ στο 54’ κέρδισε νέο πέναλτι σε τράβηγμα του Ασαμόα από τον Ιωάννου, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο παθών ευστόχησε στο πέναλτι για το 4-1, ενώ στο 62’ χρίστηκε σκόρερ και ο Τραϊτσέφσκι με κοντινή προβολή. Στο 79’ ο Σαντίκ βρήκε στόχο με πλασέ εντός περιοχής, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω του ότι το VAR έδειξε πως ο Φινλανδός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Μάριος Αντωνίου καταλόγισε πέναλτι όταν ο Ν. Περδίος έπεσε στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Στυλιανού, όμως άλλαξε την απόφασή του αφού κλήθηκε από το VAR να εξετάσει τη φάση. Προηγήθηκε σέντρα σουτ του στο αριστερό δοκάρι.

Δόξα: Πρινιωτάκης, Μέσκα (76’ Σαντίκ), Καραμανώλης, Αντενόν, Κοβάσεβιτς (68’ Στυλιανού), Τραϊτσέφσκι (76’ Αμπντουλαχί), Μπένι (68’ Παυλίδης), Φασουλιώτης, Ασαμόα (76’ Ναγκάρ), Τιντζανί, Ιωσηφίδης.

Εθνικός Άχνας: Πέτρου, Κουσιάππας, Ιωάννου, Καλογήρου, Χριστοφή, Κ. Ηλία (46’ Χουντόμπιακ), Περδίος (57’ Γκοροπέφσεκ), Χαραλάμπους, Σαββίδης (64’ Ηλία), Ομπάμα (84’ Ν. Περδίος), Καλλένος (64’ Βάντερ).


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης