Η Ομόνοια εστιάζει την προσοχή της στις αναμετρήσεις με τη Φλόρα Ταλίν έχοντας ως κύριο στόχο να κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ. Βάσει των δεδομένων η ομάδα του «τριφυλλιού» θα εξασφαλίσει την παρουσία της σε ευρωπαϊκό όμιλο σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο των Εσθονών και δη του Κόνφερενς Λιγκ. Ταυτόχρονα, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει επανάληψη του περσινού της επιτεύγματος, αφού θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι αγώνες με τη Φλόρα Ταλίν είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τους «πράσινους» και ο Χένινγκ Μπεργκ τους προσεγγίζει με τη δέουσα σοβαρότητα. Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Νορβηγός τεχνικός θα καταστρώσει το πλάνο που θα παρατάξει, με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι θα έχει σίγουρα δύο πρόσθετες επιλογές σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Γιούστε τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όπως και ο Κίκο. Αντίθετα, δεν υπολογίζεται ο Ατιεμουέν, ενώ παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Κούσουλου.
Ο κ. Μπεργκ παρακολούθησε αρκετά παιχνίδια της Φλόρα Ταλίν και έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητές της, καθώς επίσης και τα δυνατά, αλλά και τρωτά της σημεία. Πρόκειται για μια συμπαγή ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία, όμως επιθετικά έδειξε αδυναμίες τόσο στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια όσο και στο πρωτάθλημα Εσθονίας.
Στο εντός έδρας παιχνίδι η πρωταθλήτριά μας αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση των οπαδών της, που αναμένεται να κάνουν έντονη την παρουσία τους στις κερκίδες. Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται και χθες παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα, με μαζική προσέλευση στο οίκημα του σωματείου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι εισιτήρια διατίθενται πλέον από την μπουτίκ της ομάδας στη Λεμεσό και από τον ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας.
Στο μεταξύ, η Ομόνοια έμαθε υποψήφιους αντίπαλους για τη συνέχεια. Σε περίπτωση που προκριθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα αντιμετωπίσει τη βελγική Άντβερπ, ενώ εάν αποκλειστεί θα παίξει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ με τη νικήτρια του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Τέουτα (Αλβανία), όντας γηπεδούχος στα πρώτα παιχνίδια των δύο διοργανώσεων.
Γιώργος Χατζηαντώνης

