Το Σάββατο θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό όσον αφορά στην επιστροφή των ποδοσφαιριστών της Νέας Σαλαμίνας στις προπονήσεις της ομάδας. Ο εκπρόσωπος Τύπου των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Λάζος, επεσήμανε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι στο τέλος της βδομάδας οι ποδοσφαιριστές θα συμπληρώσουν τις απαιτούμενες 21 μέρες σε καραντίνα και την επομένη θα μπορούν να προπονηθούν.
Ο κ. Λάζος ανέφερε ότι ουδείς ποδοσφαιριστής από εκείνους που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό επέστρεψε στις προπονήσεις: «Στα προηγούμενα τεστ είχαμε μια μικρή μερίδα παικτών που ήταν αρνητικοί και ευελπιστούμε να είναι και έτσι και τα δεύτερα. Μιλάμε για 5-6 ποδοσφαιριστές. Οι υπόλοιποι είναι κανονικά στην καραντίνα. Από αυτά που γνωρίζω μετά από 21 μέρες μπορούν να βγουν από την καραντίνα και αυτό είναι σημαντικό. Το Σάββατο θα συμπληρωθούν 21 μέρες και θα μπορέσουν να προπονηθούν την Κυριακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η μακρά αποχή της πλειοψηφίας των παικτών από τις προπονήσεις δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα, αφού θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν σε πλήρη ετοιμότητα. Αυτό ενώ στις 17 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στο βαρωσιώτικο ντέρμπι.
Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η ομάδα προκειμένου να είναι έτοιμη, ο κ. Λάζος απάντησε: «Δυο περίπου βδομάδες θα χρειαστούν για το αερόβιο κομμάτι, όμως υπάρχει και το θέμα του αγωνιστικού ρυθμού. Για να βρει ρυθμό μια ομάδα χρειάζεται 6-7 αγώνες. Εκεί που η ομάδα μας έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να αποκτά ομοιογένεια ήρθε το πρόβλημα με τον κορονοϊό και ουσιαστικά θα αρχίσει από την αρχή. Το μόνο παρήγορο στην όλη ιστορία είναι ότι εκείνοι που περνούν τον ιό δεν μπορούν να προσβληθούν για διάστημα 3-6 μηνών».