Ως εξαιρετικά σημαντικός κρίνεται ο επερχόμενος αγώνας της Πάφος FC απέναντι στην ΑΕΚ στην «Αρένα», μεθαύριο Κυριακή. Με ήττα, το συγκρότημα του Μίτσελ Σαλγκάδο μένει και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της τρίτης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.
Ως εκ τούτου, μοναδικός στόχος στο επερχόμενο ντέρμπι είναι οι τρεις βαθμοί, ούτως ώστε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα να διεκδικήσει την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέναντι στον Απόλλωνα στο «Στέλιος Κυριακίδης».
Από κει και πέρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η τεχνική ηγεσία της παφιακής ομάδας μετρά δύο σημαντικότατες επιστροφές. Οι Ικόκο και Ζουνίνιο οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι λόγω καρτών επιστρέφουν κανονικά και τίθενται στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού της ομάδας.
Σχετικά με την κατάσταση του αρχηγού, Ζάιρο, ο Βραζιλιάνος δείχνει ότι ξεπέρασε αρκετά γρήγορα τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και έχει μπει σε συντηρητικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ωστόσο, οι πιθανότητες συμπερίληψής του στην αποστολή του κυριακάτικου αγώνα είναι μειωμένες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται και εντελώς να ταξιδέψει εν τέλει στη Λάρνακα.
Στο μεταξύ, η Πάφος FC μέσω ανακοίνωσής της γνωστοποίησε τη διευθέτηση δωρεάν μεταφοράς των φίλων της ομάδας για τον αγώνα της Κυριακής.
Λοΐζος Μωυσέως


