Με μια πολύ μεγάλη απουσία θα διεξαχθεί φέτος το Roland Garros, με το γαλλικό Grand Slam να στερείται ένα από τα κορυφαία αστέρια του παγκόσμιου τένις.
Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Αλκαράθ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (24/04) πως θα χάσει το μεγαλύτερο ραντεβού του τένις στη χωμάτινη επιφάνεια, ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει δύο φορές, το 2024 και το 2025.
Ο 22χρονος Ισπανός τενίστας, Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό, το οποίο τον κράτησε εκτός τόσο του Barcelona Open όσο και εκείνου της Μαδρίτης.
Μάλιστα, εκτός από το Roland Garros, ο νεαρός σταρ του παγκόσμιου τένις ανακοίνωσε πως θα χάσει και το τουρνουά της Ρώμης, στο οποίο δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» για δεύτερη σερί χρονιά.
Ακόμη, δεν έχει ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του στα κορτ, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για τη συνέχεια της φετινής σεζόν.
«Μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν σήμερα, αποφασίσαμε ότι το πιο συνετό είναι να είμαστε προσεκτικοί και να μην συμμετάσχουμε στη Ρώμη και στο Roland Garros, εν αναμονή της αξιολόγησης της εξέλιξης για να αποφασίσουμε πότε θα επιστρέψουμε στο γήπεδο.
Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βγω πιο δυνατός», έγραψε ο Αλκαράθ στα social media.
ΣΠΟΡ FM 94.6

