Tuesday, January 31, 2023
Advertisement
ΑρχικήSliderΝικόλας Πίσσης: Ο άνθρωπος πίσω από το «θαύμα» του Παρνασσού Στροβόλου

Νικόλας Πίσσης: Ο άνθρωπος πίσω από το «θαύμα» του Παρνασσού Στροβόλου

Συναντήσαμε τον πρόεδρο του Παρνασσού Στροβόλου Νικόλα Πίσση στο πολύκεντρο «1957» το οποίο έχει χτιστεί εδώ και ένα χρόνο και ουσιαστικά είναι η ναυαρχίδα των έργων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έργο που χρηματοδοτεί μέρος των εξόδων αλλά των έργων που θέλει να κάνει η διοίκηση τα επόμενα χρόνια στο σύλλογο. Ένας χώρος που δεν έχει καμία σχέση με παλιό οίκημα, προσφέρει επιλογές καφέ, φαγητού, ποτού, διαθέτει πληθώρα τηλεοράσεων με όλες τις αθλητικές μεταδόσεις και είναι ένας χώρος που θα τον αγαπήσεις από την πρώτη επίσκεψη σου, ένα σύγχρονο sports bar που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των φίλων του αθλητισμού.

IMG 0726 Μεγάλη

ΕΡ. Πρόεδρε πως προέκυψε το «1957» ένας χώρος στολίδι στην καρδιά του Στροβόλου.

ΑΠ. Η απόφαση πάρθηκε πέρσι, να γίνει ένας χώρος εκεί που στεγάζεται το σωματείο, σύγχρονος που να προσφέρει όλες τις ανέσεις ενός καφέ και όχι μόνο αφού θέλαμε να είναι ένας πολυχώρος για διάφορες δραστηριότητες. Το όραμα μας είναι το «1957» να κρατήσει τους αθλητές και τη νεολαία αλλά και τους γονείς σε αυτό το χώρο και να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες που βρίσκονται εδώ. Είμαστε σε μία εποχή που όλα τα σωματεία, οι καφενέδες κλείνουν και για εμάς ήταν σταθμός αυτή η απόφαση που έφερε το έργο αυτό για τον Παρνασσό. Όταν πήρα αυτή την απόφαση να φτιαχτεί ο συγκεκριμένος χώρος δέχτηκα κριτική από κάποιους που δεν τους άρεσε η ιδέα. Επέμεινα όμως γιατί πίστευα πάντα ότι ένας νέος χώρος θα είναι πρόκληση και για τα αθλήματα, θα είναι σημαντικός για τη βιωσιμότητα του σωματείου και θα δώσει το κάτι το διαφορετικό σε όλη την οικογένεια του Παρνασσού και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκα.


IMG 0822 Μεγάλη

ΕΡ. Πόσο καιρό λειτουργεί αυτός ο χώρος;

ΑΠ. Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 11 μήνες και στο διάστημα αυτό κατάφερε να πληρώνει σχεδόν όλα τα τρεχούμενα έξοδα του σωματείου. Αυτό ήταν η αναγέννηση του σωματείου που πέρασε δύσκολα ειδικά στην περίοδο του κορωνοιού αφού όλα τα έξοδα τα καλύπταμε από την τσέπη μας. 

Τώρα αυτό δεν συμβαίνει αφού ο πολυχώρος αυτός καλύπτει όλα τα παραπάνω τα οποία σας έχω αναφέρει με την προοπτική να είναι ακόμα μεγαλύτερα τα έσοδα τα επόμενα χρόνια κάτι που είναι και στόχος μας. 


ΕΡ. Πρόεδρε πότε ανέλαβες το σωματείο και σε τι κατάσταση ήταν;

ΑΠ. Ανέλαβα πριν από 5 ½ χρόνια και η κατάσταση ήταν τέτοια που το σωματείο περνούσε δύσκολα οικονομικά. Σαν διοίκηση βάλαμε τρεις συγκεκριμένους στόχους-πυλώνες και εργαστήκαμε ευλαβικά προς αυτό. Αρχικά θέλαμε την αναβάθμιση των αθλητικών τμημάτων και το καταφέραμε. Το μπάντμιντον ήταν πάντα πρωταγωνιστής αλλά πιάσαμε το χάντμπολ από την Β΄Κατηγορία και είναι πλέον πρωταγωνιστής στην μεγάλη κατηγορία.

Δεύτερος στόχος ήταν η αναδιάρθρωση των οικονομικών του συλλόγου που ήταν το πιο σημαντικό αφού ήταν τεράστιο το χρέος που παραλάβαμε. Χρωστούσαμε πολλά λεφτά και τα χρέη ήταν καθημερινά ενώ τώρα είναι διαχειρίσιμα.


Ο τρίτος στόχος ήταν η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, να γίνει ο χώρος εδώ στον Στρόβολο ένα σύγχρονο sportscenter. Τo καταφέραμε και αυτό αφού κάναμε ένα σύγχρονο γήπεδο, γυμναστήρια και ξενώνες αθλητών. Aυτό ήταν το όραμα μου μια ζωή και τα καταφέραμε σε όλα σε συνάρτηση με την απόφαση σταθμό του σωματείου να γίνει η αναγέννηση του οικήματος με το πολυκέντρο «1957». 

ΕΡ. Έχεις συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια;

ΑΠ. Η αμέριστη στήριξη από την εταιρεία PISSIS LTD είναι το Α και το Ω σε αυτή την προσπάθεια αφού δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τεράστια η συμβολή της Μαρίνας Δημοσθένους που είναι ο άνθρωπος που τρέχει όλα το πρότζεκτ «1957» και χωρίς αυτή δεν θα τα καταφέρναμε. Ξέρετε πόσα σωματεία έρχονται εδώ και βλέπουν τι έγινε το παλιό οίκημα του Παρνασσού και πως μεταμορφώθηκε σε αυτό τον πολυχώρο; Μένουν όλοι εντυπωσιασμένοι και θέλουν να μάθουν πως καταφέραμε κάτι τέτοιο.


EΡ. Κεφάλαιο Κυριάκος Πίσσης και πως βίωσε ο σύλλογος αλλά και εσύ την απώλεια του.

ΑΠ. Ο πατέρας μου ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος. Στην διάρκεια της προεδρίας μου έχασα τον πατέρα μου αλλά και τον πεθερό μου Νίκο Δημοσθένους που ήταν ο γραμματέας του σωματείου που ήταν και οι δύο η ψυχή του Παρνασσού. 

Αυτό που νοιώθω είναι ότι συνεχίζω το έργο του πατέρα μου και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό και μέσα από τις εκλογές που έρχονται το επόμενο καλοκαίρι.


ΕΡ. Η προεδρία σου έχει συνοδευτεί από σημαντικές επιτυχίες.

ΑΠ. Πολλές και σημαντικές επιτυχίες, πρωτάθλημα στο χάντμπολ, δύο κύπελλα, δύο σούπερ καπ, οι ακαδημίες μας που είναι οι καλύτερες στην Κύπρο, πήραν πέρσι όλα τα πρωταθλήματα και στηρίζουμε ευλαβικά ως διοίκηση ένα πλάνο που λέει ότι αυτά τα παιδιά θα είναι οι βασικοί στην ομάδα χάντμπολ τα επόμενα χρόνια. 

Στο μπάντμιντον και στο χάντμπολ έχουμε προγραμματισμό διάρκειας 3 ετών και όταν τελειώνει αυτό αρχίζουμε και πάλι από την αρχή. Αυτός είναι ο λόγος που στο μπάντμιντον είχαμε τα τελευταία χρόνια πολλές διακρίσεις αθλητών και εδώ και στην Ευρώπη και αυτό έχει συνέχεια. Μόνο φέτος οι αθλητές μας Ορέστης και Ιωάννα Πίσση αναδείχθηκαν κορυφαίοι από την Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού αθλητισμού κάτι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το σωματείο είναι πολύ ενεργό και στο κομμάτι πολιτισμός αφού πραγματοποιώντας σειρά σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων ολόχρονα.


ΕΡ. Υπάρχει πίσω από τον άνθρωπο Νικόλα Πίσση μία πλειάδα συνεργατών.

ΑΠ. Να αρχίσω από τον τεχνικό μας διευθυντή τον Πάμπο Πέτρου που τρέχει όλα τα τμήματα του χάντμπολ, τον προπονητή του χάντμπολ Σάββα Ζωγράφο και όλο το επιτελείο του αλλά και τον επικεφαλή στο μπάντμιντον, τον Νικόλα Παναγιώτου. Όλοι είναι γρανάζια ενός οικοδομήματος που μας κάνει περήφανους εμάς που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του Παρνασσού Στροβόλου.

IMG 0823 Μεγάλη

ΕΡ. Με βάση όλα όσα μου ανέφερες είσαι έτοιμος και για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές του καλοκαιριού.


ΑΠ. Αυτό θα συμβεί με τη βοήθεια των συνεργατών μου, να μείνουμε ως μια πολύ δυνατή ομάδα να υπάρχει αυτό το κλίμα οικογένειας που μας φέρνει κάθε μέρα και πιο κοντά στους στόχους μας και σίγουρα εννοείται έχουμε πολλά πράγματα τα οποία θέλουμε να φτιάξουμε στην οικογένεια του Παρνασσού μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τη βιωσιμότητα αλλά και για να βρουν οι επόμενες γενιές ένα μεγάλο έργο μπροστά τους το οποίο θα το απολαμβάνουν και θα το χαίρονται. 
Αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.
Ακολουθήστε μας στο Google News.

 

 

spot_img

Κύπελλο Coca – Cola Α’ – Β’ Κατηγορίας / Ντέρμπι αιωνίων – Ξεκίνημα στις 15 / 02

Με το αιώνιο ντέρμπι μεταξύ της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ να ξεχωρίζει, έγιναν γνωστά τα...

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει το χτύπημα στο 90′ με Φεντερίκο Μπονατσόλι!

Την περίπτωση του 25χρονου στράικερ, Φεντερίκο Μπονατσόλι, παλεύει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ...

Κύπελλο Coca – Cola: Κλήρωση (ΖΩΝΤΑΝΑ)

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η προημιτελική Φάση του Κυπέλλου Coca - Cola Α' - Β'...

Πρώτο φιλικό σήμερα για την Εθνική Νέων Κ-19 με Ρουμανία

Το πρώτο της φιλικό μέσα στο 2023 θα δώσει σήμερα η Εθνική μας ομάδα Νέων...

Ο Γιακουμάκης μετακομίζει στις ΗΠΑ για την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, γράφει το Sky Sports

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sky Sports, Άντονι Τζόσεφ, η Ατλάντα Γιουνάιτεντ και η Σέλτικ...

Καλύτερο… αντίδοτο η αντίδραση

Το ΑΠΟΕΛ έχει επικεντρωθεί στον αγώνα της Παρασκευής όπου θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ,...

Κύρια Θέματα

Ακολούθησέ μας

3,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
195ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Ροή