Την πολύ κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με το επιβλητικό 5-1 εκτός έδρας της Λαμίας, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά από απόψε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet!
Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση με τον Νάρεϊ να ανοίγει το σκορ 13 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, πριν ο Κωνσταντέλιας σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του, για το 0-2. Αουγκούστο (62’), Μπράντον (67’) και Σάστρε (69’) μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη νίκη του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μαρτίνεθ να μειώνει για το τελικό 1-5 στο 86’. Πιθανότατα Μεγάλη Τετάρτη θα διεξαχθεί η ρεβάνς στην Τούμπα, χωρίς όμως να έχει βγει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.
Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί για την ομάδα του ο Ρεασβάν Λουτσέσκου, αφού μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς «έκρυψαν την μπάλα» στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να κάνει το γύρισμα και με τον Νάρεϊ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει προ κενής εστίας, για το 0-1!
Δύο λεπτά αργότερα (3’), ο Ζίβκοβιτς έκανε ξανά όμορφη κίνηση από τα αριστερά και σέντραρε, με τον Γκαραβέλη να απομακρύνει σε κόρνερ προ του Μπράντον, ενώ ο στο 13’ ο Νάρεϊ ήταν εκείνος που σέντραρε και ο Κωνσταντέλιας δεν έκανε καλό τελείωμα. Στο 16’ η Λαμία απείλησε για μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σλίβκα να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Μαρτίνεθ, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ίνγκασον, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι για χέρι του Αντέτζο σε μία φάση που μονομάχησε με τον Μπράντον, με τον ρέφερι, Βεργέτη, να δείχνει κίτρινες κάρτες σε Μπάτσι και Καρυπίδη.
Στο 20’ ο πολύ δραστήριος Νάρεϊ κοντρόλαρε όμορφα και βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε εύκολα το αδύναμο σουτ του, ενώ στο 25’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε το προβάδισμά του, με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Σάστρε και εκείνον να κάνει ιδανικό γύρισμα για τον Κωνσταντέλια, που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 0-2 με σουτ στην κίνηση από κοντά.
Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ παραλίγο να σκοράρει ξανά, αφού προσπέρασε τον Γκαραβέλη, αλλά είδε τον Κορνέζο να διώχνει με προβολή, ενώ η μπάλα είχε πάρει πορεία προς την εστία. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Αουγκούστο βρέθηκε αμαρκάριστος σε πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Λαμίας. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό, ενώ οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Κοτάρσκι.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε αφότου οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 57′ ο Νάρεϊ εκτέλεσε φάουλ και ο Ίνγκασον βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Γκαραβέλη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει με καρφωτή κεφαλιά, ενώ στο 62′ ο Αουγκούστο πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Λαμίας με υπέροχη λόμπα!
Στο 67′ ο Τάισον έκανε την κάθετη πάσα και ο Μπράντον πλάσαρε στην κίνηση για το τέταρτο γκολ της ομάδας του, ενώ δύο λεπτά αργότερα (69′), ο Ζίβκοβιτς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Σάστρε, με τον μπακ του ΠΑΟΚ να πλασάρει άψογα για το 0-5! Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα, με τη Λαμία να μειώνει στο 86′, όταν ο Σλίβκα εκτέλεσε φάουλ, ο Μεδίνα πήρε την κεφαλιά, ο Κουλιεράκης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μαρτίνεθ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Πηγή: sport-fm.gr
