Η φετινή σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Παρά την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Δόξα Κατωκοπιάς, η ομάδα της Λάρνακας στη συνέχεια πήρε τα πάνω της και στα επόμενα οκτώ παιχνίδια πέτυχε επτά νίκες και είχε μία ισοπαλία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα οι «κιτρινοπράσινοι» συνδύαζαν τα θετικά αποτελέσματα και με εξαιρετικές εμφανίσεις. Ήρθαν δύο σερί αγώνες χωρίς τρίποντο, αλλά στη συνέχεια οι Λαρνακείς επέστρεψαν με δύο σερί νίκες.
Από εκεί και πέρα όμως, και συγκεκριμένα από τις 13 Δεκεμβρίου, τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο. Η ΑΕΚ μέσα σε δέκα αγώνες στο πρωτάθλημα μέτρησε μόλις μία νίκη, ενώ είχε από την άλλη πλευρά έξι ισοπαλίες και δύο ήττες! Με λίγα λόγια λοιπόν η πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που έκανε το εξαιρετικό ξεκίνημα. Βέβαια, έτσι για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, η ομάδα της Λάρνακας πέρασε και από αρκετά προβλήματα. Όπως για παράδειγμα τα πολλά κρούσματα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστές, αλλά και τα όσα ακολούθησαν με την ένσταση του Απόλλωνα και εντέλει το μηδενισμό της ΑΕΚ.
Υπήρξαν στη συνέχεια κάποια σημάδια ανάκαμψης, αλλά και πάλι έρχονταν και τα αρνητικά αποτελέσματα.
Η ήττα από τον Άρη με 2-0 στο πρωτάθλημα αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα για τον Νταβίντ Καταλά στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ισπανός προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας της Λάρνακας σε 29 αγώνες συνολικά, 25 στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο. Στο πρωτάθλημα ο απολογισμός του Καταλά ήταν 11 νίκες, 9 ισοπαλίες, 5 ήττες. Από εκεί και πέρα, στο Κύπελλο ο απολογισμός ήταν 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.