«Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά». Η Ομόνοια εμπνέεται από το λατινικό ρητό που αποτελεί σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων και πάει για νέες νίκες και κατακτήσεις.
Σταύρος Παπασταύρου και Χένινγκ Μπεργκ έδωσαν το στίγμα της επόμενης μέρας στη φιέστα του τίτλου. Ο πρόεδρος ήταν σαφής, απευθυνόμενος στους φίλους της ομάδας. «Σας άρεσε αυτή η σεζόν;» ρώτησε. Και στο «Ναι» που ακούστηκε από 22.000 στόματα πρόσθεσε: «Να το ξανακάνουμε τότε…» Παράλληλα, ο κ. Παπασταύρου τόνισε τον πρώτιστο στόχο της Διοίκησης για να μεγαλώνει συνεχώς η Ομόνοια σε όλα τα επίπεδα.
Ο Νορβηγός προπονητής επεσήμανε από πλευράς του πως οι φιλοδοξίες δεν τελειώνουν για την ομάδα και εξέφρασε αισιοδοξία για νέες επιτυχίες, με την έμπρακτη στήριξη της Διοίκησης.
Κύριο μέλημα όλων στο «Ηλίας Πούλλος» είναι να επαναληφθούν πολλές βραδιές όπως την προχθεσινή στο μέλλον για την Ομόνοια και το «Λαό» της. Έτσι, μετά τα πανηγύρια επιστρέφουν άπαντες στη δουλειά, με προτεραιότητα το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο.
Οι πρώτες εξελίξεις ανακοινώθηκαν στη φιέστα και αφορούν την παραμονή του Φαμπιάνο και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τάνκοβιτς μέχρι το 2028.
Βασική επιδίωξη της Διοίκησης είναι να κρατήσει στην ομάδα τους ποδοσφαιριστές που θεωρεί απαραίτητους ο προπονητής και οι σχετικές διεργασίες είναι σε εξέλιξη.
Η επέκταση του συμβολαίου του Ράιαν Μαέ παραμένει σε περίοπτη θέση, ενώ κατατέθηκε πρόταση στον Σεμέδο για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο διεθνής από το Πράσινο Ακρωτήρι ανέφερε πως σε λίγες βδομάδες θα ξεκαθαρίσει το θέμα, με την υποσημείωση πως πρέπει να απαντήσει πριν από το Μουντιάλ.
Κατά τ’ άλλα, ο Νορβηγός τεχνικός σε συνεργασία με τον Σίμο Ταραπουλούζη δουλεύουν σε διπλό ταμπλό. Αφενός για να ξεκαθαρίσει το υφιστάμενο ρόστερ μέχρι το τέλος του μήνα, αφετέρου για τον εντοπισμό υποψήφιων στόχων για τις καλοκαιρινές προσθήκες. Και για τα δύο κεφάλαια έγινε ουσιαστική προεργασία προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις το συντομότερο δυνατό.
Οι αρμόδιοι για το σχεδιασμό έχουν προτίμηση στην κυπριακή αγορά, αφού οι λύσεις είναι δοκιμασμένες και το περιθώριο ρίσκου χαμηλό. Έτσι, αναμένεται να ρίξουν… δίχτυα σε ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν με δέλεαρ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «τριφυλλιού» και την προοπτική της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη άρχισε η ονοματολογία για αποχωρήσεις και προσθήκες, όμως βάσει πεπραγμένων του συγκεκριμένου ντουέτου θα πρέπει να ακούτε πολλά και να πιστεύετε λίγα…
Γιώργος Χατζηαντώνης

