Στα εννέα συνολικά παιχνίδια στα οποία έχει μέχρι στιγμής αγωνιστεί ο Άρης έχει επικρατήσει στα επτά, έχει ηττηθεί στα δύο και δεν έχει φέρει ακόμα ισόπαλο αποτέλεσμα. Μάλιστα, το σερί αυτό «τρέχει» από την έναρξη των φιλικών προετοιμασίας της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, ενώ συνεχίστηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Πιο συγκεκριμένα, πέραν των αγώνων για το πρωτάθλημα, η «ελαφρά ταξιαρχία» μετρά πέντε νίκες και δύο ήττες στα φιλικά, ενώ όσον αφορά τα παιχνίδια κόντρα στη Νέφτσι Μπακού για τα προκριματικά του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ μετρά μια νίκη και μια ήττα.
Μάλιστα, σχετικά με την επίδοση αυτή στο πρωτάθλημα, το σύνολο του Αλεξέι Σπιλέφσκι αποτελεί μαζί με την Ομόνοια τις μοναδικές ομάδες μέχρι στιγμής που δεν έχουν καταγράψει ισόπαλο αποτέλεσμα. Σημαντική διαφορά φυσικά είναι το ότι η ομάδα της Λευκωσίας μετρά πέντε ήττες και τέσσερις νίκες, ενώ ο Άρης επτά νίκες και δύο ήττες αντίστοιχα.
Στο μεταξύ, όσον αφορά τον αγώνα της ομάδας της Λεμεσού κόντρα στην Ομόνοια την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ο Άλεξ Μουσούντα θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το παιχνίδι. Ο Γκαμπονέζος αμυντικός συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών και με απόφαση του Αλεξέι Σπιλέφσκι θα βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας απέναντι στους «πράσινους» της Λευκωσίας και θα απουσιάσει από τον εκτός έδρας αγώνα του Άρη για την ενδέκατη αγωνιστική με τη Νέα Σαλαμίνα.
Ο Λευκορώσος προπονητής θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος απέναντι στην Ομόνοια παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για οκτώ και πλέον μήνες, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης και στόχος του Άρη είναι οι τρεις βαθμοί.
Λοΐζος Μωυσέως

