HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑTENNISΤένις: Με Ταϊλάνδη στα πλέι-οφ του Davis Cup

Τένις: Με Ταϊλάνδη στα πλέι-οφ του Davis Cup

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων για τα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup, τόσο για το World Group I , όσο και για το World Group II.

H Κύπρος συμμετέχει στο World Group II, και η κλήρωση της έφερε αντίπαλο την Ταϊλάνδη, μια κλήρωση που έχει αρκετά θετικά στοιχεία.

To πρώτο είναι ότι αποφύγαμε τα μεγαθήρια που υπήρχαν ανάμεσα στους 13ους πιθανούς αντιπάλους καθώς οι 26 χώρες που μπήκαν στην κληρωτίδα χωρίστηκαν σε δυνατούς και αδύνατους βάση της θέσης τους στην παγκόσμια κατάταξη. Το ζευγάρι Ταϊλάνδη (66η θέση) με την Κύπρο (69η), παρουσιάζει τη μικρότερη διαφορά από όλα τα υπόλοιπα.

Το δεύτερο θετικό στοιχείο είναι ότι η Ταϊλάνδη δεν διαθέτει τον παίκτη-φόβητρο, που θα είναι φαβορί ώστε να της εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον δύο νίκες στα Μονά όταν θα διεξαχθούν οι αγώνες. Κάθε άλλο, διαθέτει αντισφαιριστές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται από το 500-800 της παγκόσμιας κατάταξης.
Η Κύπρος αντίστοιχα, διαθέτει μια ομάδα αντισφαιριστών από το 1200-1600 αλλά η κατάταξη αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική, αφού οι συμμετοχές τους (κυρίως για οικονομικούς λόγους) σε πρωταθλήματα που δίνουν βαθμούς είναι ελάχιστες. Αναλυτικά θέση στην κατάταξη έχουν στα Μονά οι Στυλιανός Χριστοδούλου (7β. 1201), Μενέλαος Ευσταθίου (7β. 1224), Πέτρος Χρυσοχός (2β.), Φώτος Φωτιάδης (2β.), Ανδρέας Τίμινη (1β.), Νίκολας Κάμπελ (1β.) και Σέργης Κυρατζής (1β.).
Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στο Διπλό όπου ο Λευτέρης Νέος έδωσε μεγάλη βαρύτητα συμμετέχοντας σε αρκετά πρωταθλήματα στο εξωτερικό και τώρα βρίσκεται στην 495η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αρκετά ψηλά στο Διπλό βρίσκονται και άλλα βασικά στελέχη της Εθνικής Κύπρου όπως ο Σέργης Κυρατζής (611), Μενέλαος Ευσταθίου (746) και Στυλιανός Χριστοδούλου (1123). Δεν είναι λίγες οι φορές, που σε περιπτώσεις ισοδυνάμων ομάδων ο αγώνας του Διπλού αποδείχτηκε καθοριστικός για τον τελικό νικητή.

Το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι η επιλογή της έδρας των αγώνων, ανήκει στην Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, και η απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε προσεχή συνεδρία, όπου αφού τεθούν τα δεδομένα, το πιο πιθανόν είναι να αποφασιστεί οι αγώνες να γίνουν στην Κύπρο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν μέσα σε ένα διήμερο είτε 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου (Παρασκευή/Σάββατο), είτε 1-2 Φεβρουαρίου (Σάββατο/Κυριακή) με σύστημα πέντε αγώνων (4 Μονά, 1 Διπλο) και τον νικητή να αναδεικνύεται στις τρεις νίκες. Σε περίπτωση πρόκρισης η Κύπρος θα αγωνιστεί ξανά το Σεπτέμβριο με έπαθλο πλέον την άνοδο το Group I. Σε περίπτωση ήττας θα επιστρέψει στην Ευρωπαϊκό Group III για σειρά αγώνων, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

 


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης