HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΟμόνοια: Ώρα να «μιλήσει» η ποιότητα

Ομόνοια: Ώρα να «μιλήσει» η ποιότητα

Η πρώτη ήττα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα γράφτηκε και δεν… ξεγράφεται. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα και το ότι συνέβηκε στο ξεκίνημα του «Μαραθωνίου» ίσως είναι για καλό. Διότι στα δύσκολα φανερώνεται το μέταλλο και ο χαρακτήρας κάθε μεγάλης ομάδας και αυτός είναι ο άμεσος στόχος του «τριφυλλιού».

Το συγκρότημα του Βάλντας Νταμπράουσκας έδειξε πολλές αρετές στα επίσημα παιχνίδια, επιβεβαίωσε την ποιότητα και τις δυνατότητες των παικτών που στελεχώνουν το ρόστερ και έχει ένα λόγο παραπάνω να το επαναλάβει μεθαύριο Παρασκευή με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Η επιστροφή στις επιτυχίες είναι επιτακτική ανάγκη για τους «πράσινους», ούτως ώστε να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να εδραιώσουν το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Εάν, μάλιστα, το επιτύχουν συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα θα είναι ακόμα καλύτερα…

Ο Λιθουανός τεχνικός επικεντρώνεται στον επερχόμενο αγώνα και άρχισε τις δοκιμές στις προπονήσεις προκειμένου να κατασταλάξει στον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Στεπίνσκι. Ο Ανδρόνικος Κακουλλής είναι ο μόνος καθαρόαιμος σέντερ φορ, όμως στο ρόστερ περιλαμβάνεται και ο νεαρός Άγγελος Νεοφύτου.

Εκτιμάται ότι ο κ. Νταμπράουσκας θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει και τις εναλλακτικές του επιλογές από το υφιστάμενο δυναμικό, με κύριο μέλημα να μην επηρεαστεί η επιθετική ισχύς της Ομόνοιας από την απουσία του Πολωνού. Προσωρινή λύση στην κορυφή μπορούν να δώσουν οι Εβάντρο, Σεμέδο, Αλιούμ και Μουσιαλόφσκι και λαμβάνοντας υπόψιν την παρουσία αξιόπιστων λύσεων στις πτέρυγες και στον άξονα είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχουμε επιλογή-έκπληξη στην κορυφή της επίθεσης. Η ενεργοποίηση του Λοΐζου, ο οποίος έπαιξε ως αλλαγή στο ντέρμπι με την Ανόρθωση και η επιστροφή του Ατζίλι σε συνδυασμό με την παρουσία του ανανεωμένου Σίμιτς, συν τους Σεμέδο, Αλιούμ δίνουν στην τεχνική ηγεσία την ευχέρεια να δοκιμάσει για την κορυφή της επίθεσης κάποιον από τους παίκτες που έχει τις δυνατότητες να καλύψει τη θέση.

Βάσει των δεδομένων έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση και η επιλογή του Νταμπράουσκας, ο οποίος καλείται να αποδείξει έμπρακτα το βάθος του ρόστερ και να παρατάξει ενδεκάδα ικανή να επαναφέρει την… τάξη στην Ομόνοια.

Το θέμα απόκτησης άνεργου επιθετικού παραμένει στο προσκήνιο, όμως εκείνο που προέχει είναι η επιστροφή στις νίκες με τους παρόντες. Από αγωνιστικής άποψης παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Μασούρα που θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία προπόνηση.

Κάτι τελευταίο, αλλά αξιοσημείωτο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το κανάλι της Ομόνοιας χθες το πρωί, ο «Λαός» έφτασε στα 10.900 εισιτήρια διαρκείας και οδεύει στο ασύλληπτο ρεκόρ των 11.000!

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης