HomeΔΙΕΘΝΗChampions LeagueΤσάμπιονς Λιγκ: Ξυπνούν μνήμες στο ένα - «Άγνωστες»... σε νοκ άουτ στο άλλο

Τσάμπιονς Λιγκ: Ξυπνούν μνήμες στο ένα – «Άγνωστες»… σε νοκ άουτ στο άλλο

Η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται απόψε (22:00) με δύο αναμετρήσεις.

Η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο «Παρκ ντε Πρενς» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Παριζιάνοι έφτασαν στα προημιτελικά αφού προηγουμένως τερμάτισαν 2οι στον πιο δύσκολο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μίλαν και Νιούκαστλ. Έπειτα, η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα του Παρισιού στην κλήρωση και αντιμετώπισε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στους «16», την οποία και νίκησε με συνολικό σκορ 4-1 και πήρε την πρόκριση για τους «8». Η Παρί είναι αήττητη εδώ και 27 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις με 19 νίκες και οκτώ ισοπαλίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Μπαρτσελόνα, από την πλευρά της, με τις Πόρτο, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Αντβέρπ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Απέκλεισε τη Νάπολι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 4-2. Η ομάδα της Βαρκελώνης είναι αήττητη εδώ και 11 συνεχόμενα ματς με οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Το ζευγάρι Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος και συγκεκριμένα της σεζόν 2016-17 στη φάση των «16». Οι Παριζιάνοι είχαν κερδίσει με 4-0 στον πρώτο αγώνα, αλλά στον επαναληπτικό στη Βαρκελώνη οι «μπλαουγκράνα» έκαναν μία επική ανατροπή επικρατώντας με 6-1 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Εκτός για την Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι οι Χακίμι και Κιμπεμπέ, ενώ για την Μπαρτσελόνα Μπαλντέ και Γκάβι είναι σίγουρα εκτός.

Από εκεί και πέρα, επίσης στις 22:00, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Μετροπολιτάνο» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η ομάδα της Μαδρίτης πήρε την πρόκριση για τους «16» σε όμιλο με Λάτσιο, Φέγενορντ και Σέλτικ. Έπειτα στους «16» απέκλεισε στα πέναλτι την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ίντερ. Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν η εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Βιγιαρεάλ στη Λα Λίγκα την 1η Απριλίου. Έκτοτε η Ατλέτικο δεν έχει παίξει ξανά κι αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς είχε πολύ χρόνο για να ξεκουραστεί.

Από την άλλη πλευρά η Μπορούσια Ντόρτμουντ τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Νιούκαστλ. Στους «16» απέκλεισε την Αϊντχόφεν με συνολικό σκορ 3-1. Μετά από ένα εντυπωσιακό σερί με πέντε νίκες, η ομάδα του Ντόρτμουντ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Στουτγκάρδη εντός έδρας το περασμένο Σάββατο για την Μπουντεσλίγκα.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ θα τα πούνε για πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ροχιμπλάνκος» και Βεστφαλοί είχαν συναντηθεί μέχρι τώρα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες μετρούν από δύο νίκες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν έχει τον Λεμάρ στη διάθεσή του για το αποψινό παιχνίδι. Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, δεν έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι τον Μπενσεμπαϊνί.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης