HomeOut of the matchΙωάννου: Δεν εφαρμόσαμε lockdown γιατί δεν θα πειθαρχούσε ο κόσμος – Προειδοποιεί τώρα με ολικό lockdown

Ιωάννου: Δεν εφαρμόσαμε lockdown γιατί δεν θα πειθαρχούσε ο κόσμος – Προειδοποιεί τώρα με ολικό lockdown

Τους λόγους που η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ολικό lockdown από το Νοέμβριο επιχείρησε να εξηγήσει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Σε δηλώσεις του, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν λήφθηκαν πιο έγκαιρα τα μέτρα, τον Νοέμβριο όπου άρχισαν να καταγράφονται τριψήφιοι αριθμοί, είπε πως «και να το εφαρμόζαμε τον Νοέμβριο, δεν θα πειθαρχούσε ο κόσμος. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο. Εφαρμόσαμε τοπικά μέτρα στη Λεμεσό και την Πάφο και είχαμε διαμαρτυρίες από Πάφο, ότι τα δεδομένα δεν αιτιολογούσαν να ενταχθούν στο πιο αυστηρό lockdown. Εκ των υστέρων είναι εύκολο κάποιος να κρίνει και να λέει έπρεπε. Σας μιλάω ειλικρινά. Εάν παίρναμε τον Νοέμβριο αυστηρά μέτρα, που δεν δικαιολογούνταν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στις υπόλοιπες επαρχίες, θα ήταν αποδεκτά; Όχι. Θα υπήρχαν αντιδράσεις; Τεράστια αντίδραση. Δεν το κάναμε όμως γιατί θα υπήρχε αντίδραση. Δεν το αιτιολογούσαν τότε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν μπορείς να παίρνεις μια απόφαση με κίνδυνο να καταστρέψεις την ψυχολογία του κόσμου και την οικονομία, προληπτικά σε τέτοιο βαθμό. Προληπτικά παίρναμε μέτρα. Και χώρες που πήραν από το Νοέμβριο μέρα, όπως η Ελλάδα, τελευταία εβδομάδα άρχισαν να βλέπουν ύφεση».

Περισσότερα στο dialogos.com.cy

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης