HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν Σήμερα: Ιστορική ημέρα για Ίαν Ρας

Σαν Σήμερα: Ιστορική ημέρα για Ίαν Ρας

Σαν σήμερα το 1989 ο Ian Rush πέτυχε το 250ό του γκολ με τη Liverpool εναντίον της Crewe. 

Διαβάστε πια άλλα σημαντικά γεγονότα έγιναν σαν σήμερα 9 Οκτωβρίου.

2011: Απεβίωσε ο Χάρντι

Ο 23χρονος Αμερικάνος μπασκετμπολίστας, Τσόσνι Χάρντι, απόφοιτος του Σέικρεντ Χαρτ του Κονέκτικατ που αγωνιζόταν στη CSS Γκιούργκιου, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση. Ο Χάρντι υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από επίθεση που δέχτηκε σε κλαμπ της Ρουμανίας όπου πήγε μαζί με συμπαίκτες του μετά τη νίκη της ομάδας τους επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

1999: Μεικτός αγώνας

Διεξάχθηκε ο πρώτος επαγγελματικός αγώνας πυγμαχίας ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα στο Σιάτλ, μπροστά σε 2.768 θεατές. Αντίπαλοι στην κατηγορία των 56 κιλών ήταν η Margaret McGregor και ο Loi Chow με νικήτρια την McGregor με 40-36 σε 4 γύρους των 2 λεπτών.

1997: Τέλος εποχής

Ο Dean Smith, προπονητής της ομάδας μπάσκετ του κολεγίου North Carolina, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του μετά από 36 περιόδους και 879 νίκες.

1994: Αποχώρησε ο Andretti

Ο πρωταθλητής των αγώνων Indy cars, Mario Andretti, αποχώρησε από την ενεργό δράση.

1989: Άνοιξε τον δρόμο

Ο Art Shell έγινε ο πρώτος μαύρος προπονητής στο πρωτάθλημα Αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL). Η ομάδα του, LA Raiders, νίκησε τους NY Jets με 14-7.

1989: Ιστορικό γκολ

Ο Ian Rush πέτυχε το 250ό του γκολ με τη Liverpool εναντίον της Crewe. Ο Ουαλός επιθετικός πήγε στην ομάδα το 1980 από την Chester City έναντι 300.000 λιρών. Το 1987 μετεγγράφηκε στη Γιουβέντους, όμως την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Λίβερπουλ.

1988: Θείος του Charlton

Ο Jackie Milburn, ένας από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Newcastle και θείος του Bobby Charlton, πέθανε σε ηλικία 64 χρόνων.

1981: «Εφυγε» ο Φάντροκ

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Φράντισεκ Φάντροκ, που δούλεψε με μεγάλη επιτυχία στην ΑΕΚ  από το 1974 μέχρι το 1977, χρονιά που την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

1919: Black Sox scandal

Διεξάχθηκε ο όγδοος και τελευταίος αγώνας των World Series του baseball μεταξύ των Chicago White Sox (μετέπειτα Black Sox) και Cincinnatti Reds, που κατέληξε στο γνωστό Black Sox scandal. Οκτώ παίκτες κατηγορήθηκαν για στημένο αγώνα για λογαριασμό γραφείων στοιχημάτων. Στη δίκη που έγινε μετά από ένα χρόνο δεν αποδείχθηκε η ενοχή τους, όμως αποκλείστηκαν δια βίου από το επαγγελματικό baseball.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης