HomeΟΜΑΔΕΣΑΠΟΕΛΕυρώπη τέλος για το ΑΠΟΕΛ

Ευρώπη τέλος για το ΑΠΟΕΛ

Ευρώπη τέλος για το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γάνδης και με δεύτερη ήττα (1-2) αποκλείστηκαν. Το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν ιδιαίτερα καλό αφού δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την Βελγική ομάδα η οποία φαινόταν στο γήπεδο ότι ήταν καλύτερη. Μπορεί και η ίδια να μην έφτιαξε πολλές ευκαιρίες αλλά ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Αμυντικά έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ενώ στην επίθεση ήταν αρκετά αποτελεσματική.

Δυνατά όπως αναμενόταν μπήκε το ΑΠΟΕΛ στον αγώνα και στα πρώτα δέκα λεπτά είχε τον έλεγχο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Κρατούσε μπάλα, ήταν συνεχώς μπροστά από την αντίπαλη εστία αλλά αδυνατούσε να φτιάξει την κλασική ευκαιρία.

Η Γάνδη αφού ξεπέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα την δυνατή είσοδο του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο σταδιακά ισορρόπησε τον αγώνα και μάλιστα γινόταν αρκετά απειλητική.

Μάλιστα στο 13′ καταγράφηκε για λογαριασμό της Βελγικής ομάδας πολύ καλή φάση. Ο Ντε Σάρτ έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Μπέλετς σε δύσκολη απόκρουση.

Η προειδοποίηση δεν λήφθηκε από πλευράς των παικτών του ΑΠΟΕΛ καθώς στο 29′ η Γάνδη βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ο Μπράουν έκανε την παράλληλη μπαλιά στην περιοχή με τον Μπέλετς να διώχνει την μπάλα η οποία έφτασε στον αμαρκάριστο Σαμουάζ που από κοντά σκόραρε. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά μετά από έλεγχο στο VAR μέτρησε κανονικά.

Ήταν λογικό στην συνέχεια οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ να επηρεαστούν από το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα. Είχαν πολλά νεύρα και αυτός τους οδήγησε στο να μην καταφέρουν να βγάλουν καμία αντίδραση. Στον αντίποδα η Γάνδη κράτησε μέχρι το τέλος του ημίχρονου το υπέρ της αποτέλεσμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία διαφοροποίηση σε σχέση με το πρώτο. Το ΑΠΟΕΛ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει οποιαδήποτε καλή ευκαιρία για να φτάσει στο τέρμα. Η Γάνδη πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την εστία της και ουσιαστικά έλεγχε τον αγώνα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο Σα Πίντο με τις αλλαγές που έκανε προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό το ΑΠΟΕΛ αλλά ούτε και αυτό «βγήκε» .

Η Γάνδη στο 79′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Τισουνταλί, αξιοποιώντας τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων».

Στο 90’+5′ το ΑΠΟΕΛ μείωσε στο σκορ με τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Γάνδης Ρουφ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Τσεπάκ (46′ Ντογκαλά), Βιγιαφάνες (46′ Φετφατζίδης), Κβιλιτάια, Σούσιτς, Ντάλσιο (69′ Τομανέ), Μαρκίνιος (56′ Εφραίμ), Κονσταντίνοφ (22′ Σαρφό)

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Σαμουάζ (62′ Φατικά), Καντούς, Γουτανάμπε, Τορουναρίγκα (81′ Φορτούνα), Μπράουν, Κουμς (77′ Χουλσάγκερ), Ντε Σάρτ, Χονγκ (77′ Γκάντελμαν), Κάιπερς, Όρμπαν (62′ Τισουνταλί)

Κίτρινες: Ντάλσιο, Τσεπάκ/ Όρμπαν, Καντούς.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης