HomeSliderΕπί τέλους ... νικήσαμε!

Επί τέλους … νικήσαμε!

Η  Κύπρος πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη κερδίζοντας στο άδειο ΓΣΠ Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Nations Leagueτο κερδιζοντας το Λουξεμβούργο με 2-1. Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 5’ με αυτογκόλ του Κούσουλου, όμως η Εθνική μας ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα με δύο γκολ του Κάστανου (34’ και 70’).

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η κόκκινη που αντίκρισε στο 32’ ο Σελίμοβιτς, που ανέτρεψε τον Μάριο Ηλία εντός περιοχής. Επίσης πολυτιμότεροι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Κάστανος και Μάριος Ηλία.

Με αυτή τη νίκη η Εθνική μας έφτασε τους τέσσερεις βαθμούς στον όμιλο, ενώ στους εννέα έμεινε το Λουξεμβούργο.

Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε τον αγώνα η Εθνική μας ομάδα, αφού στη πρώτη ευκαιρία που είχαν οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με αυτογκόλ του Κούσουλου. Πιο συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μουράτοβιτς σούταρε εντός περιοχής και αφού η μπάλα κτύπησε πρώτα στα πόδια του Κούσουλου, στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Δημητρίου.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αφού κρατούσαν περισσότερο μπάλα και ήταν αρκετά επικίνδυνοι όταν έβγαιναν μπροστά.

Η πρώτη τελική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημειώθηκε στο 11’, όταν ο Νικόλας Ιωάννου έδωσε στον Τζιωνή που μπήκε περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 21’ το Λουξεμβούργο έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπαρέιρο εντός περιοχής έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα μόλις έξω. Με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή, με δυνατό σουτ του Ροντρίγκες λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Δημητρίου κατάφερε να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια.

Στο 32’ έμελλε να έχουμε ανατροπή δεδομένων με τον Σελίμοβιτς να ρίχνει εντός περιοχής τον Μάριο Ηλία, που έβγαινε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σε αυτή τη φάση η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι, ενώ το Λουξεμβούργο έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κάστανος, που έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μόρις και μετά στα δίκτυα.
Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη οι διεθνείς μας κρατούσανε περισσότερο μπάλα, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια άλλη καλή στιγμή μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας που ήταν αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα μας στην επανάληψη χάθηκε στο 50’, όταν ο Πίττας σούταρε εντός περιοχής και ανάγκασε τον Μόρις να διώξει σε κόρνερ. Στο 61’ είχαμε ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κούσουλου που μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι διεθνείς μας είχαν νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον Πίττα να σουτάρει ανενόχλητος εντός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στον Μόρις.

Οι προσπάθειες της Εθνικής Κύπρου απέδωσαν τελικά καρπούς στο 70’, όταν ο Μάριος Ηλία με μια εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε μόνο τον Κάστανο απέναντι από τον Μόρις, με τον ποδοσφαιριστή της Φροσινόνε να τελειώνει τη φάση υποδειγματικά.

Επίσης αν οι Πίττας, Ηλία και Ιωάννου ήταν πιο εύστοχοι στις ευκαιρίες που τους εμφανίστηκαν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων. Σημαντική ήταν και η απόκρουση του Δημητρίου στο σουτ που έκανε εντός περιοχής ο Ροντρίγκες στο 92’.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Εθνική μας πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη μετά τον Οκτώβριου του 2019.

Κύπρος: Δημητρίου, Σιέλης, N. Ιωάννου, Αντωνίου (82′ Χάρης Κυριάκου), Κούσουλος (62′ Χάμπος Κυριάκου), Αρτυματάς, Λαϊφης, Κάστανος (82′ Παπαφώτης), Τζιωνής (Θ. Ιωάννου), Πίττας, Ηλία

Λουξεμβούργο: Μόρις, Γιανς, Γκέρσον, Σελίμοβιτς, Κάρλσον, Ροντρίγκες, Σινάνι, Μπαρέιρο, Πίντο, Μουράτοβιτς (55′ Σκεντέροβιτς), Β. Τιλ (69′ Ντέβιλ)

Σκόρερς: 34′ και 70′ Κάστανος/5′ αυτ. Κούσουλος

Κίτρινες: 1′ Αντωνίου, 14′ Ν. Ιωάννου, 22′ Ηλία, 40′ Κούσουλος, 79′ Θ. Ιωάννου/18′ Κάρλσον

Κόκκινες: -/32′ Σελίμοβιτς

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους

Η βαθμολογία του ομίλου

Μαυροβούνιο 10

Λουξεμβούργο 9

Αζερμπαϊτζάν 5

Κύπρος 4

Η τελευταία αγωνιστική (17/11, 21:45)

Μαυροβούνιο-Κύπρος

Λουξεμβούργο-Αζερμπαϊτζάν

 

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης