HomeΟΜΑΔΕΣΌταν η Γρανάδα έπαιξε με τρεις... Μαραντόνα

Όταν η Γρανάδα έπαιξε με τρεις… Μαραντόνα

Η Γρανάδα, η ομάδα που αντιμετωπίζει απόψε ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ και την ερχόμενη εβδομάδα η Ομόνοια μπορεί να είναι… άσημη και ταπεινή, αλλά είναι επίσης και η μοναδική της οποίας τη φανέλα έχουν φορέσει τρεις Μαραντόνα και, μάλιστα, στο ίδιο παιχνίδι.

Διαβάσατε σωστά. Τρεις Μαραντόνα. Και, προφανώς, ο ένας εκ των τριών δεν είναι άλλος από τον Ντιέγο. Ποιοι είναι οι άλλοι δύο; Τα αδέρφια του, Λάλο και Ούγο. Και οι τρεις στην ίδια ομάδα, στο ίδιο παιχνίδι. Κι, όμως, συνέβη.

Και μπορεί ο «Ντιεγίτο» να ήταν ο σπουδαιότερος όλων των ποδοσφαιριστών, ωστόσο και οι δυο αδερφοί του έκαναν σημαντική καριέρα. Ο Ούγο αγωνίστηκε σε Άσκολι, Ράγιο Βαγιεκάνο και Ραπίντ Βιέννη, ο Λάλο φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς και δοκίμασε, επίσης, την τύχη του στην Ιαπωνία και στον Καναδά. Για τον Λάλο, μάλιστα, ο Ντιέγο έλεγε ότι ήταν πολύ καλύτερος ακόμα και από τον ίδιο!

«Είναι σίγουρα πολύ καλύτερος και από τον Ούγο και από εμένα σε τεχνική κατάρτιση. Είναι, επίσης, πιο ντελικάτος. Εμείς, βέβαια, υπερέχουμε σε φυσική κατάσταση και είμαστε πιο έμπειροι. Ο Λάλο, όμως, υπερτερεί τεχνικά» έλεγε εκείνα τα χρόνια.

Και οι τρεις έπαιξαν, επίσης, στη Γρανάδα! Είναι η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει φέτος στην Ισπανία, με το που ανέβηκε από την δεύτερη κατηγορία, είναι στην κορυφή (έστω και με παιχνίδι περισσότερο από τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα) για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 1973 και όσο αντέξει.

Καταγραφή 30

Πάμε πίσω στον χρόνο για να δούμε πως αυτή η ομάδα κατάφερε να έχει στη σύνθεσή της τρεις Μαραντόνα. Ήταν τότε που είχε αποκτήσει τον Ούγο και οι άνθρωποί της σκέφτηκαν, για να γιορτάσουν την απόκτησή του, να διοργανώσουν ένα φιλικό και να καλέσουν και τους άλλους δύο παίκτες της οικογένειας.

Κι ενώ η παρουσία του Λάλο ήταν δεδομένη, άπαντες στον ισπανικό σύλλογο πανηγύριζαν γεμάτοι χαρά όταν και ο Ντιέγο αποδέχθηκε την πρόσκληση για χάρη του αδερφού του.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έθεσε έναν όρο για να παίξει στο φιλικό: απέναντι στη Γρανάδα να είναι μια… soft ομάδα, ώστε να μην τον τραυματίσει κάποιος αντίπαλος. Έτσι, επιλέχθηκε η σουηδική Μάλμε και το παιχνίδι έγινε στις 15 Νοεμβρίου 1987.

Παρούσα στο γήπεδο ήταν όλη η οικογένεια Μαραντόνα: γονείς, σύζυγοι, ακόμα και η Ντάλμα, η κόρη του Ντιέγο, μωρό τότε. Στο αεροδρόμιο, μάλιστα, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί οπαδοί για να υποδεχθούν τον μεγάλο Μαραντόνα, ο οποίος τότε έπαιζε στη Νάπολι, φώναζαν το όνομά του και του πετούσαν χαρτάκια. Η Γρανάδα χρειάστηκε, μάλιστα, να πληρώσει 3,5 εκατομμύρια πεσέτας για να ναυλώσει το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε από τη Νάπολη.

15722767768111

Ο «Ντιεγίτο» σκόραρε, φορώντας το «9» καθώς είχε αφήσει το «10» στον Λάλο, η Γρανάδα νίκησε με 3-2 και αυτό το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία.

Πηγή: sdna.gr (Βάσω Πρεβεζιάνου)

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης