HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΠεντάρα η Μπάγερν, χατ-τρικ ο Λέβα!

Πεντάρα η Μπάγερν, χατ-τρικ ο Λέβα!

Σε προσωπική υπόθεση μετέτρεψε άλλο ένα παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο «Λέβα» πέτυχε χατ-τρικ, φτάνοντας τα 10 γκολ σε 5 αγώνες, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχε 9. Αυτή τη φορά στον ρόλο του «θύματος» ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία έφυγε με πέντε γκολ στην πλάτη (5-0) από την «Allianz Arena», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Ο Πολωνός επιθετικός, που συνεχίζει φέτος από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, έβαλε μπροστά τους Βαυαρούς στο 10’ και 16 λεπτά αργότερα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, η οποία θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλες φορές στο πρώτο μέρος.

Το έκανε στο δεύτερο, παρότι δεν ένοιωθε απειλή από την αντίπαλό της. Στο 61’, ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το τρίτο γκολ, φτάνοντας σε ένα ακόμη χατ-τρικ στην καριέρα του, ενώ 12 λεπτά αργότερα έβαλε τη δική του πινελιά και ο Σανέ, κάνοντας το 4-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90’ ο νεαρός Μουσιάλα. Το παιχνίδι επισκιάστηκε από τον τραυματισμό στο γόνατο του Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος αποχώρησε μόλις στο 3’ και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, διατηρώντας το +1 από τη Μπάγερν, έμεινε η Λειψία, η οποία νίκησε δύσκολα και με ανατροπή τη Χέρτα με σκορ 2-1.
Η Χέρτα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 9’ με τον Κόρντομπα, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί για πολύ, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ουπαμεκάνο ισοφάρισε για τη Λειψία. Οι γηπεδούχοι, μετά το γρήγορο 1-1 κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά, παρά τις ευκαιρίες, αυτό δεν συνέβη στο πρώτο 45άλεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωτευουσιάνοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ζέεφουικ, ο οποίος πήρε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών (47’ και 50’). Η Λειψία εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή, πίεσε και στο τέλος επιβραβεύτηκε, αφού με πέναλτι του Σάμπιτσερ στο 77’, έφτασε στην ανατροπή και νίκη με 2-1.
Διπλό για Γκλάντμπαχ – Ισοπαλία στο Βερολίνο

Σπουδαία νίκη, που την φέρνει πιο κοντά στις πρώτες θέσεις πέτυχε και μάλιστα με ανατροπή η Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Μάιντς. Από την άλλη, οι ηττημένοι γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια και παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας.

Στο τέταρτο παιχνίδι του προγράμματος, Ουνιόν και Φράιμπουργκ ήρθαν ισόπαλες 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε στο δίλεπτο (34’-36’). Άξιο αναφοράς για την ομάδα της πρωτεύουσας το γεγονός ότι παραμένει αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:
Παρασκευή 23/10
Στουτγκάρδη-Κολωνία 1-1
(1’ Μανγκαλά – 23’ πεν. Άντερσον)
Σάββατο 24/10
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 5-0
(10’, 26’, 61’ Λεβαντόφσκι, 73’ Σανέ, 90’ Μουσιάλα)
Λειψία-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(11’ Ουπαμεκάνο, 77’ πεν. Σάμπιτσερ – 9’ Κόρντομπα)
Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ 1-1
(36’ Άντριχ – 34’ Γκριφό)
Μάιντς-Γκλάντμπαχ 2-3
(23’, 36’ Ματέτα – 15’ Στιντλ, 76’ πεν. Χόφμαν, 83’ Γκίντερ)
Ντόρτμουντ-Σάλκε (19:30)
Κυριακή 25/10
Βόλφσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ (19:00)
Δευτέρα 26/10
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (21:30)

Πηγή: sport24.gr

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης