HomeSlider«Καθάρισε» από νωρίς η ΑΕΛ (στιγμιότυπα)

«Καθάρισε» από νωρίς η ΑΕΛ (στιγμιότυπα)

Τις βάσεις για τη νίκη, τις είχε βάλει από νωρίς. Για την ΑΕΛ ο λόγος, που ήταν η νικήτρια στο παιχνίδι που έγινε στη Λεμεσό και που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta, όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» επανήλθαν στα τρίποντα, κερδίζοντας την Ένωση με 4-1. Δίκαια η νίκη των γηπεδούχων και βαθμολογικό ανέβασμα, ενώ την ίδια ώρα η Ένωση έμεινε στην τελευταία θέση.

Ξεκίνημα πολύ καλού ρυθμού στο παιχνίδι, με την ΑΕΛ να παίρνει γρήγορο προβάδισμα (Μεντόγεβιτς στο 6′) και αυτή η εξέλιξη να διευκολύνει τα πλάνα της, για να κτίσει με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα. Ωστόσο η Ένωση είχε δυο καλές στιγμές (αμφότερες με Μαρκόσκι) και έτσι, στο πρώτο τέταρτο είχαμε ήδη ένα γκολ και δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Όταν όμως το χρονόμετρο έδειξε το 16′, ο Ριέρα σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους, που έδειχναν από νωρίς ότι έβαζαν γερές βάσεις για το τρίποντο. Πριν όμως οι της Ένωσης… καταλάβουν τι γινόταν, ήλθε και το τρίτο γκολ για την ΑΕΛ (24′ Παπαφώτης) και παρά το ότι ήταν ακόμα αρκετά νωρίς, εντούτοις δεν φαινόταν ότι η Ένωση θα μπορούσε να άλλαζε κάτι όσον θα αφορούσε τη μοίρα αυτής της αναμέτρησης. Ωστόσο στο 38′, ο Ριμπέιρο ήταν εύστοχος στο πέναλτι που κέρδισε ο Μαρκόσκι και έτσι, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ελπίδες, αλλά μέχρι εκεί.

Όπως τελείωσε το ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη, με δυο καλές στιγμές, μια για κάθε ομάδα, κάτι που προδιέθετε για μιαν ανάλογη… χορταστική συνέχεια.

Στη συνέχεια η Ένωση παρουσιάστηκε ακόμα πιο απαιτητική, τη στιγμή που η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει κατοχή. Όμως στο 70`, η ΑΕΛ σκόραρε για 4η φορά (Γκαζαριάν) και κάπου εκεί το παιχνίδι… είχε τελειώσει, μιας και στα 20 και κάτι λεπτά που απέμεναν, θα ήταν πολύ δύσκολο για την Ένωση να έβαζε τρία γκολ…

Από το σημείο εκείνο το παιχνίδι έχασε το ενδιαφέρον του και τα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικά. Σε αυτά, δεν άλλαξε κάτι και έτσι η ΑΕΛ έφθασε στο τρίποντο, κερδίζοντας την Ένωση με 4-1.

Πάντως η νίκη της ΑΕΛ, ήταν δυσκολότερη σε σχέση με το τελικό σκορ, ενώ ήταν και η μεγάλη σε έκταση φετινή της νίκη.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σάντος, Ράσο, Μπουνόζα, Κυριάκου, Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Παπαφώτης (64’ Γκαζαρίαν), Τόρες, Ντανίλο (74’ Ζτρασκόφσκι), Μαέ (77′ Μπάμπιτς)

ΕΝΠ: Γκατσέφσκι, Κυριάκου (71’ Ίρεπ), Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Φαν Άνχολντ, Λουσέρο (77’ Παναγή), Μαϊσουράτζε, Ριμπέιρο, Ντένινγκ, Θεοδώρου (46’ Ουντόζι), Μαρκόφσκι

Σκόρερ: 6’ Μεντόγεβιτς, 16’ Ριέρα, 24’ Παπαφώτης, 70’ Γκαζαριάν/ 38’ (πεν.) Ριμπέιρο

Κίτρινες: Ράσο/ Μαϊσουράτζε, Ντένινγκ (3η), Ουντόζι

Διαιτητές: Γιώργος Νικολάου (Μιχάλης Καλογήρου, Μαρίνος Μαρίνου)

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης