HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΧρυσό για την Οικονομίδου!

Χρυσό για την Οικονομίδου!

Ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε- Youth League, μιας μεγάλης διοργάνωσης που φιλοξένησε η Λεμεσός και το αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στην Κύπρο βρέθηκαν 716 αθλητές (πέραν των 1000 ατόμων αν σε αυτούς προσθέσεις προπονητές, διαιτητές και μέλη αποστολών) από 37 χώρες του κόσμου με τη Λεμεσό και το «Σπύρος Κυπριανού» να αποτελούν την επανεκκίνηση των μεγάλων διοργανώσεων της WKF (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε).

Την 3η και τελευταία μέρα των αγώνων, ήρθε και η τεράστια επιτυχία για την Κύπρο, που μετά τα 5 χάλκινα της Παρασκευής και το αργυρό μετάλλιο του Σαββάτου, την Κυριακή κατέκτησε και χρυσό μετάλλιο με την «καρατέκα» Ρεβέκκα Οικονομίδου, να ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η 16χρονη αθλήτρια πέτυχε τέσσερις διαδοχικές νίκες, έναντι πολύ καλών αντιπάλων, με αποκορύφωμα στον ημιτελικό όπου νίκησε την Αυστριακή αντίπαλό της που είχε κατακτήσει 3η και 1η θέση σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σε δηλώσεις της η νεαρή «καρατέκα» (η οποία έχει κατακτήσει 6 Παγκύπριους τίτλους, 3 χρυσά σε ΑΜΚΕ και 3η θέση στο Βαλκανικό) ανέφερε ότι είναι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι έμπαινε στους αγώνες χωρίς άγχος, ένιωθε καλά, είχε δουλέψει σκληρά στην προπόνηση με τον δάσκαλό της, ενώ με κάθε νίκη αποκτούσε και περισσότερη αυτοπεποίθηση μέχρι που έφτασε και στον μεγάλο της στόχο που ήταν το χρυσό μετάλλιο, ευχαριστώντας παράλληλα τον προπονητής της, τους χορηγούς της, την οικογένειά της αλλά και την Παγκύπριοα ομοσπονδία Καράτε, που αναλαμβάνοντας τόσο μεγάλες διοργανώσεις, δίνει στους Κύπριους αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πολύ ψηλό επίπεδο και να διακριθούν.

Το ίδιο επεσήμανε και ο προπονητής της Παναγιώτης Ιωάννου, ο οποίος δουλεύει από την αρχή της καριέρας της με την 16χρονη Ρεβέκκα, για την οποία είχε να πει τα καλύτερα λόγια και θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα με την κατάλληλα πάντα στήριξη και βοήθεια, ευχαριστώντας και ο ίδιος την οικογένεια του αλλά και τους χορηγούς τους καθώς και τον Πρόεδρο του σωματείου τους κ. Πάμπο Χαράλαμπους.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Καράτε στον απολογισμό του μετά το πέρας των αγώνων ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει εξαργυρώσει τους κόπους της με 5 χάλκινα μετάλλια, 1 αργυρό και 1 χρυσό μετάλλιο και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά αν δεν υπήρξε και υποστήριξη από τον ΚΟΑ».

Ο κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Αντρέα Μιχαηλίδη ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλησε να απευθύνει άλλη μια φορά στους Υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας (Νίκο Χριστοδουλίδη και Κωνσταντίνο Ιωάννου) που χωρίς τη συμβολή τους και των προσωπικών τους παρεμβάσεων, δεν θα ήταν εφικτή η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε- Youth League.

H Κύπρος σύμφωνα με τον Πρόεδρος τη Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε έχει πάρει ήδη και θα διοργανώσει και το 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Youth League, ενώ έχει αναλάβει και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νέων κάτω των 21 για το 2023.

Ο κ. Βασιλείου στο καταληκτικό του μήνυμα θέλησε να ευχαριστήσει ξανά το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον μεγάλο χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους.

Αναλυτικά οι διακρίσεις των Κύπριων» καρατέκα»

-U14 KUMITE FEMALE 47+ KG – Χάλκινο μετάλλιο η Ελενα Τζανετάκη

-U14 KUMITE MALE -50 KG – Χάλκινο μετάλλιο ο Νικόλας Αντωνίου

-U14 KUMITE MALE -55 KG – Χάλκινο μετάλλιο ο Αντώνης Σαββίδης

-U14 KUMITE MALE +55 KG  – Xάλκινο μετάλλιο ο Χαράλαμπος Θεμιστοκλέους

-U14 KUMITE MALE +55 KG  – Xάλκινο μετάλλιο ο Χαραλάμπους Αντώνης

-JUNIOR KUMITE FEMALE -48 KG- Αργυρό μετάλλιο η Ειρήνη Κοντού

-JUNIOR KUMITE FEMALE -59 KG – Χρυσό μετάλλιο η Ρεβέκκα Οικονομίδου

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης