HomeSliderΟ φοβερός Νιγηριανός παρτενέρ του Τιμούρ που απέρριψε το ΑΠΟΕΛ !

Ο φοβερός Νιγηριανός παρτενέρ του Τιμούρ που απέρριψε το ΑΠΟΕΛ !

To 1989 ένας Νιγηριανός μάνατζερ ταξίδεψε στην Κύπρο για να βρει ομάδα σε κάποιους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούσε. Ο ΑΠΟΕΛ και άλλες ομάδες αρνήθηκαν αλλά η Ανόρθωση του Λάκη Πετρόπουλου πήρε ”πακέτο” τον Μάικλ Ομπίκου και τον συμπατριώτη του, Ντάνιελ.
Ο 21χρονος Ομπίκου, που αποκτήθηκε έναντι ενός πολύ μικρού ποσού, ξεκίνησε δειλά δειλά την καριέρα του στην Ανόρθωση αλλά σταδιακά έδειξε ότι κατέχει τη τέχνη του γκολ. Μέσα σε τρεις σεζόν σκόραρε 33 γκολ, σχημάτισε ένα φοβερό δίδυμο με τον Τιμούρ Κετσπάγια και έκανε τον Πετρόπουλο να πειστεί πως αυτός ο παίκτης θα μπορούσε άνετα να παίξει στην Ελλάδα.
Τελικά η μοίρα του ήταν ακόμα καλύτερη. Ο πρόεδρος της Φέγενορντ, Γιόρεν φαν ντερ Χέρικ, είχε εξοχικό στην Αγία Νάπα, παρακολούθησε τον Ομπίκου και πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό (400.000 δολάρια) για να τον αποκτήσει, την ώρα που και η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφερόταν για εκείνον.
Στην Ολλανδία έγινε καλτ ήρωας των οπαδών της ομάδας του Ρότερνταμ. Υπήρξε συμπαίκτης μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως ο Χένρικ Λάρσον, ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόχορστ, ο Πίτερ Μποζ και προπονήθηκε από τον ”θρύλο” του ολλανδικού ποδοσφαίρου, Βίλεμ Φαν Χάνεγκεμ.
Πέτυχε 26 γκολ, με πιο σημαντικό εκείνο απέναντι στον Άγιαξ το 1995, που άφησε εκτός κυπέλλου τον ”Αίαντα”, που αργότερα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα περισσότερα του γκολ έβγαζε τη φανέλα του και χόρευε, ενώ σ’ έναν αγώνα με τη Βίλεμ πήδηξε στα σύρματα και έκοψε τα χέρια του, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει.
Μετά από περάσματα από Χέλσινγμποργκ, Μαγιόρκα, Αλκμάαρ και Ιαπωνία, γύρισε στην Κύπρο και στην Ανόρθωση, όπου και έκλεισε την καριέρα του. Έγινε διεθνής με τη Νιγηρία, μάλιστα, με 5 συμμετοχές και 1 γκολ.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης