HomeSliderΑγγλικός εμφύλιος ο τελικός

Αγγλικός εμφύλιος ο τελικός

Αγγλικός εμφύλιος θα είναι ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη. Οι «μπλε» επικράτησαν με 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον επαναληπτικό ημιτελικό και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία προκρίθηκαν στον τελικό!

Με σύστημα 3-4-3 παρατάχθηκε η Τσέλσι. Ο προπονητής των «μπλε», Τόμας Τούχελ ξεκίνησε με τον Μεντί κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στην άμυνα τους Κρίστιανσεν, Τιάγκο Σίλβα και Ρούντιγκερ. Αθπιλικουέτα και Τσίλγουελ ήταν στο δεξί και αριστερό άρκο αντίστοιχα σε ρόλο γουίνγκμπακ, με τους Καντέ και Ζορζίνιο στη μεσαία γραμμή. Χάφερτς και Μάουντ ήταν δεξιά και αριστερά στην επίθεση, με τον Τίμο Βέρνερ στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν στηρίχθηκε στο 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουρτουά. Κεντρικό αμνυτικό δίδυμο ήταν οι Μιλιτάο και Σέρχιο Ράμος. Νάτσο και Μεντί ήταν στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Καζεμίρο, Κρόος και Μόντριτς ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Βινίσιους Ζούνιορ και Εντέν Αζάρ ήταν στο δεξί και αριστερό «φτερό» αντίστοιχα με τον Καρίμ Μπενζεμά να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσον αφορά τον αγώνα, η Τσέλσι ήταν καλύτερη από τους Μαδριλένους και δίκαια πήρε την πρόκριση. Το σκορ για τους Λονδρέζους άνοιξε στο 28’ ο Τίμο Βέρνερ μετά από ασίστ του Κάι Χάφερτς. Η «βασίλισσα» πάλεψε για την ισοφάριση, η Τσέλσι όμως ήταν καλύτερη και «κλείδωσε» την πρόκριση στο 85’ με το γκολ του Μάουντ, μετά από ασίστ του Πούλισικ.

Έτσι, οι «μπλε» θα παλέψουν για το τρόπαιο απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ να θυμίσουμε ότι θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου στις 22:00. Το γήπεδο είχε αρχικά οριστεί για να φιλοξενήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ 2019-20, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη το 2020. Ο νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ 2020-21 θα προκριθεί αυτόματα στους ομίλους της διοργάνωσης τη σεζόν 2021-22. Παράλληλα, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γιουρόπα Λιγκ 2020–21 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, και επίσης θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για το 2021 που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία.

Τσέλσι: Μεντί , Κρίστιανσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88’ Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Χάφερτς, Μάουντ (89’ Ζίχες), Τίμο Βέρνερ (67’ Πούλισικ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μεντί (63’ Βαλβέρδε), Καζεμίρο (76’ Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους Ζούνιορ (63’ Ασένσιο), Εντέν Αζάρ (89’ Μαριάνο), Μπενζεμά.

 

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης