HomeSliderΟ ''αρτίστας'' της ''Κυρίας'' που την βοήθησε πολύ αλλά σπατάλησε το ταλέντο του...

Ο ”αρτίστας” της ”Κυρίας” που την βοήθησε πολύ αλλά σπατάλησε το ταλέντο του…

Η ελληνική σελίδα, Κάθε Κυριακή, θυμάται μέσω ενός αφιερώματος τον φοβερό ”αρτίστα” της Ανόρθωσης, Γκεόργκι Κικλάντζε.
Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα:
Πολλοί προσπάθησαν αλλά κανείς δε κατάφερε να δαμάσει το ταλέντο του Georgi Kinkladze. Όσοι τον θυμούνται να παίζει γνωρίζουν πολύ καλά τον λόγο για τον οποίον θεωρείται ακόμη ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Manchester City (αγαπημένος ποδοσφαιριστής του Noel Gallagher των Oasis).
Ο Γεωργιανός αρτίστας της μπάλας είχε τις προοπτικές να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο αλλά η αδιαφορία του ως προς το τακτικό κομμάτι, τη σκληρή προπόνηση και την πειθαρχεία τον άφησαν πολύ πίσω.
Με το χαμηλό κέντρο βάρος του, το μαγικό αριστερό του πόδι και τις κλειστές ντρίμπλες του που ”ξάπλωναν” τους αντιπάλους του, θύμιζε σε πολλούς το στιλ του Diego Maradona. Τον Αργεντινό τον γνώρισε όταν έπαιξε για λίγο στη Boca Juniors. Οι σκάουτερς της Boca τον ανακάλυψαν στις ρεζέρβες της Real Μαδρίτης, όπου και δοκιμαζόταν, μετά την απόρριψη του από την Atletico.
Στη Manchester City ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας σε μία δύσκολη εποχή για τον σύλλογο, αφού στη πρώτη του χρονιά εκεί υποβιβάστηκε. Μετά από τρία χρόνια μετεγγράφηκε στον Ajax για να κάνει ”παρέα” στον συμπατριώτη του, Shota Arveladze αλλά δεν ταίριαξε. Από το 1999 μέχρι το 2003 αγωνίστηκε στη Derby αλλά η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κατιούσα.
Το 2004, ο τότε προπονητής-παίκτης της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, τον κάλεσε στην Κύπρο για να τον βοηθήσει να βρει ξανά τον σωστό δρόμο στην καριέρα του. Η σύντομη θητεία του στην Κύπρο τον οδήγησε ξανά στην Εθνική Γεωργίας. Οι μαγικές του ενέργειες χάρισαν άφθονο θέαμα στους Κύπριους φιλάθλους, καθώς λίγοι ποδοσφαιριστές είχαν το άγγιγμα της μπάλας που είχε ο Kinkladze. Ταυτόχρονα έφερε και ουσία, αφού η Ανόρθωση κατάκτησε το πρωτάθλημα της Κύπρου το 2004-2005.
Μετά από την Ανόρθωση πήγε στη Rubin Kazan, όπου και έκλεισε την καριέρα του, το 2006.
Ο Kinkladze είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που ξόδεψε το τεράστιο ταλέντο του αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να προσφέρει στιγμές σπάνιας ποδοσφαιρικής μαγείας σε όσους τυχερούς τον απόλαυσαν εν δράσει..

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης