HomeSliderΡαφαέλ Ναδάλ: Σήκωσε το 20ο Grand Slam!!!

Ραφαέλ Ναδάλ: Σήκωσε το 20ο Grand Slam!!!

O ANΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ραφαέλ Ναδάλ ισοπέδωσε με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το 13ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του και 20ο Major συνολικά βαδίζοντας, ξεκάθαρα πια, σε τροχιά καλύτερου τενίστα όλων των εποχών!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε και πάλι το “θαύμα” του στο φετινό Ρολάν Γκαρός καθώς κατέκτησε τον αριθμό-ρεκόρ των 13 τροπαίων στο Γαλλικό Όπεν και έχει πια ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ στις περισσότερες κατακτήσεις Slam φτάνοντας τις 20!

Και το έκανε με τον πιο ανεπανάληπτο τρόπο!

Ο 34χρονος Ισπανός διέσυρε έναν νωχελικό και ανήμπορο να αντιδράσει Νόβακ Τζόκοβιτς με το απίστευτο 6-0, 6-2, 7-5 και είναι πια, βάσει αριθμών, ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών παρέα με τον καλό του φίλο, Ρότζερ Φέντερερ!

Σε ένα από τα πιο ιστορικά ματς όλων των εποχών, αυτός ο ανυπέρβλητος υπερπρωταθλητής ήταν κάτι παραπάνω από συνεπής με το ραντεβού με την ιστορία και υποχρέωσε τον μεγάλο του αντίπαλο στην πρώτη φετινή του ήττα εντός κορτ, συντρίβοντας τον στο πέρασμά του!

Είναι η μέρα που ονειρευόταν εδώ και αρκετά χρόνια ο Ράφα!

Ήρεμα, μεθοδικά, με όπλο την απίστευτα σκληρή δουλειά και βγάζοντας τους κατά καιρούς αμφισβητίες λάθος ξανά και ξανά, ο “ταυρομάχος” έχει πια ισοφαρίσει το ρεκόρ GS του Ρότζερ Φέντερερ και βρίσκεται όχι απλά σε τροχιά GOAT, αλλά μπορεί πλέον να θεωρείται ως ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών!

Και όντας πέντε ολόκληρα χρόνια νεότερος του Ρότζερ Φέντερερ δείχνοντας ακόμα εικόνα “εφήβου”, ο Ισπανός θρύλος αναμένεται, λογικά, να ξεπεράσει τον Ελβετό από το 2021 κιόλας, αν συνεχίσει στον ίδιο τρομακτικό ρυθμό!

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Ράφα κατακτά το Ρολάν Γκαρός δίχως να χάσει ούτε ένα σετ καθώς ουδείς όλες τις δύο τελευταίες εβδομάδες κατόρθωσε να του αποσπάσει έστω ένα σετ…

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτή είναι μια “σκληρή” ήττα σε έναν τελικό που δεν ήταν καν ανταγωνιστικός στα δύο πρώτα σετ βγάζοντας εικόνα πλήρους αποσύνθεσης απέναντι σε έναν τρομακτικό συγκεκριμένο και αψεγάδιαστο Ναδάλ.

Στο τρίτο σετ, η αλήθεια είναι ότι ο Νόλε προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά και πάλι η απόδοσή του δεν ήταν η απαιτούμενη για να προβληματίσει τον Ναδάλ που έμεινε, απόλυτα δίκαια, ως ο θριαμβευτής της διοργάνωσης στο τέλος!

Υπεράνθρωπα πράγματα από τον Ναδάλ που συνδύασε την 100η του νίκη στο Γαλλικό Όπεν με το 13ο τρόπαιό του στο Παρίσι σε 13 τελικούς, ένα αδιανόητο επίτευγμα του παγκόσμιου αθλητισμού συνολικά, αν όχι το μεγαλύτερο!

Απόλυτος κυρίαρχος του τελικού από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο της αναμέτρησης ήταν ο Ναδάλ.

Ο Ισπανός μπήκε με το τέλειο πλάνο και την τέλεια συγκέντρωση στο παιχνίδι του, ήταν ξεκάθαρα φρέσκος και στο 100% των δυνάμεών του, σε αντίθεση με τον Τζόκοβιτς που φάνηκε εξαρχής ότι δεν ήταν σε καλή μέρα με την κίνηση του να είναι “βαριά” και αυτό να φέρνει πολλά λάθη.

Ο Ναδάλ ήταν ασύλληπτος στο πρώτο σετ, έπιασε τον Τζόκοβιτς από τον “λαιμό” και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα και μοιραία ήρθε το πρώτο bagel που δέχεται ο Νόλε ever σε τελικό Major!

Μόλις δύο αβίαστα λάθη σε όλο το πρώτο σετ έκανε ο Ράφα, η καλύτερη του επίδοση σε σετ τελικού Major!

Τα φρικτά προβλήματα για τον Τζόκοβιτς συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σετ.

Ο Νόλε πήρε με “αίμα” το πρώτο του game στο εναρκτήριο game του δεύτερου σετ αλλά ο Ναδάλ συνέχισε να είναι ισοπεδωτικός χωρίς να χαλαρώνει ούτε ένα δευτερόλεπτο!

Από την άλλη, μία κρύο μία ζέστη από τον Τζόκοβιτς που έβλεπε από την απέναντι πλευρά του κορτ να μην χαρίζεται ούτε ένας πόντος και αυτό τον οδήγησε σε εξεζητημένες ενέργειες αλλά όντας σε επιεικώς μέτρια μέρα, δεν έβγαινε τίποτα.

Το υπέρ του 1-0 μετετράπη σε 1-5 υπέρ του Ναδάλ και ο Ισπανός όχι απλά βάδιζε προς την νίκη αλλά προς έναν ανεπανάληπτο διασυρμό ενός τεράστιου αντιπάλου του.

Ο Ράφα έκανε φυσικά το 2-0 με μόλις έξι(!) αβίαστα λάθη μέχρι τότε και με τον Τζόκοβιτς να έχει κερδίσει μόλις δύο games σε δύο σετ(!), μόνο το μεγαλύτερο θαύμα όλων των εποχών θα άλλαζε τον ρου της ιστορίας του τελικού…

Ο εφιάλτης συνεχίστηκε για τον Serbinator.

Παρά το γεγονός ότι εμφάνισε καλύτερη εικόνα στην αρχή του τρίτου σετ, ο Ναδάλ και πάλι προηγήθηκε πρώτος με break και κυνηγούσε πια…χίμαιρες.

Ωστόσο, εκεί άρχισε να δείχνει το πνεύμα του μαχητή που έχει σίγουρα μέσα του και κατάφερε να σπάσει για πρώτη φορά το σερβίς του Ναδάλ και να προηγηθεί τόσο με 4-3 όσο και με 5-4 αναγκάζοντας τον Ναδάλ να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ.

Ήταν η πρώτη φορά στο ματς που ο Ισπανός είχε μια κάποια πίεση και το διαχειρίστηκε ως ένας υπέρτατος πρωταθλητής!

Με ένα απίστευτο φινάλε στο ματς, ο καλύτερος τενίστας όχι πια του χώματος αλλά και όλων των εποχών “καθάρισε” το ματς στα τρία σετ και ανέβηκε και πάλι στη γνωστή του θέση στον “θρόνο” του Γαλλικού Όπεν αλλά και στη νέα του “θέση”, στον “θρόνο” του παγκόσμιου τένις!

Ένας πρωταθλητής με την πιο ευγενική ψυχή, τον πιο ταπεινό χαρακτήρα, το καλύτερο παράδειγμα του “ευ αγωνίζεσθαι”…

Αυτός είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ και μπορεί πια να θεωρείται ο Greatest Of All Time στο άθλημα του τένις!

tenis 24.gr

 

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης