HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑTENNISRoland Garros: Ο ιδιαίτερος τελικός των γυναικών

Roland Garros: Ο ιδιαίτερος τελικός των γυναικών

Μπορεί όλος ο κόσμος να ασχολείται με το φοβερό παιχνίδι του Τζόκοβιτς με τον Τσιτσιπά και φυσικά με τον μεγάλο κυριακάτικο τελικό Ναδάλ-Τζόκοβιτς, ωστόσο το απόγευμα του Σαββάτου στο Παρίσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στον τελικό των γυναικών.

Εκεί θα αναμετρηθεί η κάτοχος του Australian Open 2020 και Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, Σοφία Κένιν απέναντι στο φαινόμενο από την Πολωνία, την 19χρονη Ίγκα Σβίατεκ η οποία, μόλις στη δεύτερη παρουσία της στο Γαλλικό Όπεν, έφτασε στον τελικό της φημισμένης διοργάνωσης διεκδικώντας τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της!

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με μια υπέροχη ιστορία και για τις δύο φιναλίστ.

Η 22χρονη Κένιν, αποδεικνύει πως η σπουδαία επιτυχία της στις αρχές του χρόνου στην Αυστραλία, μόνο πυροτέχνημα δεν είναι και πως το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό, αγωνιζόμενη και σε δεύτερο τελικό Grand Slam μέσα σε μια ιδιαίτερη χρονιά.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβεβαιώνει την προσαρμοστικότητά της σε κάθε επιφάνεια και είναι έτοιμη να προσθέσει τον δεύτερο Major τίτλο στην τροπαιοθήκη της που περιλαμβάνει πέντε τίτλους.

H Kενιν έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο4 του κόσμου κι αν καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, θα σκαρφαλώσει στην 3η θέση της κατάταξης, ξεπερνώντας και τη Ναόμι Οσάκα.

Από την άλλη, τι να πούμε για την Ίγκα Σβίατεκ. Μόλις στα 19 της χρόνια, η ανερχόμενη τενίστρια από τη Βαρσοβία, έχει τρελάνει κόσμο με τις εμφανίσεις της στο Παρίσι και πάει στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ!

Η επιβλητική νίκη επί του μεγάλου φαβορί για τον τίτλο, Σιμόνα Χάλεπ με 6-1, 6-2 στον 4ο γύρο, επιβεβαιώνει ότι η εμπειρία από μεγάλα ματς δεν αποτελεί πρόβλημα για την πολύ δυνατή και επιθετική Σβίατεκ.

Η Πολωνή θα αγωνιστεί μόλις στον δεύτερο τελικό της καριέρας της, μετά το Λουγκάνο το 2019 και θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της και μάλιστα Grand Slam!

Έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της στο career high Νο24 του κόσμου ενώ με τίτλο στο Παρίσι, εκτινάσσεται στην 17η θέση της WTA!

Πηγή: sport24.gr

 

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης