HomeΔΙΕΘΝΗΑγγλίαΈσπασε την «κατάρα» στις καθυστερίσεις!

Έσπασε την «κατάρα» στις καθυστερίσεις!

Ο Άρνολντ λύτρωσε τη Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις κόντρα στην Άστον Βίλα (2-1), έσπασε την… κατάρα του Άνφιλντ κι έστειλε την ομάδα του ξανά στην τετράδα!

Ηταν 16 Δεκεμβρίου που η Λίβερπουλ πετύχαινε την τελευταία της νίκη στο Ανφιλντ, από τότε μόνο… θλίψη και ήττες (έξι διαδοχικές, οκτώ ματς χωρίς τρίποντο). Το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Άστον Βίλα… φλέρταρε ξανά με τη γκέλα, αλλά ο Άρνολντ με υπέροχο τελείωμα έδωσε νίκη (2-1) για τετράδα! Στην 4η θέση μαζί με τη Γουέστ Χαμ η ομάδα του Κλοπ, αλλά με ματς περισσότερο. Η Βίλα που έχασε με τραυματισμούς Τραορέ, Τρεζεγκέ… έχασε και τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη!

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε αρκετά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους. Ο Σαλάχ ήταν ορεξάτος και στο δεκάλεπτο είχε δυο καλές στιγμές για γκολ. Οι «Κόκκινοι» είχαν τον έλεγχο και στο 13′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή. Ο Ζότα έκανε την πάσα, ο Μινγκς τη γκάφα, αλλά ο Αιγύπτιος έχασε μοναδικό τετ α τετ. Οι παίκτες του Κλοπ κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, αλλά όλες οι ενέργειες σταματούσαν έξω από την περιοχή της Βίλα.

Οι παίκτες του Κλοπ πίεζαν ψηλά, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να απειλήσουν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους χώρους και προσπαθούσαν στην κόντρα να απειλήσουν. Η Λίβερπουλ μετά το 35′ ανέβασε ρυθμό, αλλά Ζότα και Σαλάχ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντίθετα, η Άστον Βίλα στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία «πάγωσε». Ο ΜακΓκιν μοίρασε στον Γουότκινς και ο έμπειρος φορ νίκησε τον Αλισον. Ηταν το 4ο του γκολ απέναντι στους Reds.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει και στο 45+2′ βρήκε δίχτυα με τον Φιρμίνο ο οποίος πλάσαρε από κοντά. Ωστόσο, το VAR ήταν… εκεί για να φέρει τα πάνω – κάτω, μιας και για χιλιοστά ακυρώθηκε το γκολ λόγω οφσάιντ του Ζότα στην αρχή της φάσης.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Λίβερπουλ πίεσε, ο Σαλάχ και ο Ζότα προσπαθούσαν να κάνουν τη διαφορά και να ισοφαρίσουν. Στο 56′ το σουτ του Πορτογάλου πέρασε άουτ, όμως ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ! Πολύ ωραία ανάπτυξη, ο Ζότα μοίρασε στον Ρόμπερτσον, το σουτ του τελευταίου έδιωξε ο Μαρτίνες, αλλά ο Αιγύπτιος από κοντά πέτυχε το γκολ, το 17ο στη σεζόν! Τα κενά στην άμυνα της Λίβερπουλ ήταν αρκετά και στο 62′ λίγο έλειψε να έρθει το δεύτερο… σοκ για τους «Reds», αλλά το υπέροχο τελείωμα του Τρεζεγκέ σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν, ο Κλοπ πέρασε τον Μανέ στο ματς, η ομάδα του έγινε πιο επιθετική, αλλά το γκολ δεν ερχόταν… Η Βίλα έχασε δημιουργικά με τον τραυματισμό των Τραορέ, Τρεζεγκέ και κλείστηκε. Ετσι, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90ο λεπτό για να έρθει η λύτρωση των «Κόκκινων». Ο Ρόμπερτσον άρχισε την προσπάθεια, ο Τιάγκο νικήθηκε από τον Μαρτίνες, αλλά ο Αρνολντ βρήκε χώρο και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.

Λίβερπουλ: Αλισον, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ (89′ Σακίρι), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ (70′ Τιάγκο), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (75′ Μανέ), Σαλάχ, Ζότα

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Μινγκς, Τάργκετ, Κόνσα, Τρεζεγκέ (82′ Ράμσεϊ), ΜακΓκιν, Νακάμπα (66′ Μπάρκλεϊ), Κας, Λουίζ, Τραορέ (68′ Ελ Γκάζι), Γουότκινς.

gazzeta.gr

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης