HomeSliderΔύο μεγάλα ονόματα-Πέρασαν από την Κύπρο... σαν «τουρίστες»

Δύο μεγάλα ονόματα-Πέρασαν από την Κύπρο… σαν «τουρίστες»

Αρκετά μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τίμησαν πέρασαν και από την Κύπρο αγωνιζόμενοι ως ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς προσέφεραν τα μέγιστα, κάποιοι άλλοι λιγότερα, ενώ υπήρξαν και κάποιοι, οι οποίοι έκαναν… «τουρισμό».

Δύο από τους «τουρίστες» ήταν αναμφίβολα οι Βραζιλιάνοι Ζε Ελίας και Μάριο Ζαρντέλ. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής μέσος μετά από μία γεμάτη καριέρα σε Κορίνθιανς, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ίντερ, Μπολόνια, Ολυμπιακό Πειραιώς, Τζένοα, Σάντος, Μέταλουργκ Ντόνετσκ, Γκουαράνι…βρέθηκε και στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 2006. Η απόκτηση του μάλιστα προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς της ομάδας της Λευκωσίας, αλλά εντέλει… ήταν άκρως απογοητευτικός. Μόλις έξι συμμετοχές στο ενεργητικό του και… μάζεψε και τέσσερις κίτρινες κάρτες πριν τελικά αποτελέσει παρελθόν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά και πάλι Βραζιλιάνο και συγκεκριμένα, τον διεθνή επιθετικό Μάριο Ζαρντέλ. Σπουδαίος γκολτσής από τις ομάδες που πέρασε, Βάσκο ντα Γκάμα, Γκρέμιο, Πόρτο, Γαλατασαράι, Σπόρινγκ Λισσαβόνας, Μπ΄λτον, Ανκόνα, Νιούελς, Γκοΐας, Μπέιρα Μαρ πριν καταλήξει στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2007. Μάλιστα ο Ζαρντέλ κατά την παρουσίαση του παρουσιάστηκε σίγουρος ότι θα πετύχει διψήφιο αριθμό γκολ τουλάχιστον. Επτά συμμετοχές και δύο γκολ με το ζόρι πριν τελικά αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Αμμοχώστου.

Μάστανγκ

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης