HomeSliderΟ πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα που απέτυχε στην Ελλάδα και... προπόνησε σε Λάρνακα και Λευκωσία !

Ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα που απέτυχε στην Ελλάδα και… προπόνησε σε Λάρνακα και Λευκωσία !

Τον Ιανουάριο του 2000 ο Πανιώνιος πραγματοποίησε μία από τις εντυπωσιακότερες μεταγραφές της ιστορίας του με τον Τόμας Κρίστιανσεν.
Ο 27χρονος επιθετικός είχε πίσω του ένα ”βαρύ” βιογραφικό, αρχικά στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και μετά σε πολλές ισπανικές ομάδες, όπως η Βιγιαρεάλ, η Οβιέδο, η Οσασούνα, η Σανταντέρ και η Σπόρτινγκ Χιχόν. Το 1993 είχε γίνει και διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, παρ’ ότι έπαιζε στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κοπεγχάγη αλλά είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ισπανία εξ’ αιτίας της ισπανίδας μητέρας του.
Στον Πανιώνιο εντάχθηκε σ’ ένα ποιοτικό σύνολο, με συμπαίκτες όπως ο Μίλινκο Πάντιτς, o Aντώνης Σαπουντζής και πολλοί ακόμη ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε σε 16 αγώνες και σκόραρε 3 φορές.
Προσπάθησε να βοηθήσει τους ”κυανέρυθρους” να φτάσουν στον τελικό του κυπέλλου (αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την ΑΕΚ) και να πάρουν ένα ευρωπαϊκό ”εισιτήριο” αλλά τίποτα από αυτά δεν επετεύχθη (στα μπαράζ για την Ευρώπη επικράτησε ο Ηρακλής). Το Μάιο τραυματίστηκε σοβαρά, μπήκε σε χειρουργείο και τελείωσε ουσιαστικά η σεζόν για εκείνον.
Μετά το σύντομο του πέρασμα από την Ελλάδα συνέχισε σε Χερφόλγκε, Μπόχουμ και Αννόβερο. Το 2002-2003 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα με 21 γκολ και μοιράστηκε το βραβείο με τον Τζιοβάνι Έλμπερ. Η επιτυχία του παιρνει μεγαλύτερη αξία επειδή σκόραρε αυτά τα γκολ με τη Μπόχουμ, μία μικρής δυναμικότητας ομάδα.
Πλέον είναι ένας επιτυχημένος προπονητής τόσο με θητεία στους πάγκους δικών μας ομάδων (της ΑΕΚ Λάρνακας και του ΑΠΟΕΛ), όσο και ξένων (στη Λιντς, στην Ουνιόν Σεντ-Γκιλουάζ και πλέον στην Εθνική Παναμά)
Πηγή: Κάθε Κυριακή

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης