HomeSliderΟ καλύτερος και πιο ''διχαστικός'' Κύπριος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και το... κομπολόι στο κεφάλι !

Ο καλύτερος και πιο ”διχαστικός” Κύπριος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και το… κομπολόι στο κεφάλι !

Το όνομα του προκάλεσε και προκαλεί ακόμη συζήτηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου.
Το τεράστιο ταλέντο του (ίσως ο πιο προικισμένος τεχνικά Κύπριος ποδοσφαιριστής) δεν ήταν η βασική αιτία που συζητήθηκε τόσο αλλά οι εκκεντρικές επιλογές του σε κάθε του κίνηση. Αποκορύφωμα η απόφαση του να κάνει το απαγορευμένο δρομολόγιο :”Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ”.
Ο Κώστας Μαλέκκος μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια Ομονοιατών, με τον πατέρα του να είναι φανατικός οπαδός της ”ομάδας του λαού”. Εκεί ξεκίνησε να παίζει μπάλα και διέπρεπε με τις φαντεζί και περίτεχνες ενέργειες του.
Και αν αυτό πίστευαν κάποιοι ότι οφείλεται στη δυναμική του κυπριακού πρωταθλήματος, ο Μαλέκκος αποδείκνυε ακόμη και σε αντιπάλους όπως η Arsenal το 1994 ότι μπορούσε να ταλαιπωρήσει οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του..
Το 1997 έπαιξε για ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό αλλά οι ”πράσινοι” δεν ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς του και έτσι ξαναγύρισε στην Ομόνοια. Το 1999 συνέβη κι ένα από τα πιο τρελά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον Μαλέκκο.
Σε ντέρμπι με την Ανόρθωση πανηγύρισε το μαγικό του γκολ (φοβερή ντρίμπλα στον αντίπαλο του και σουτ από αδιανόητα δύσκολη γωνία) καπνίζοντας ένα πούρο, θέλοντας να αστειευτεί επειδή μετά από νίκες ο πρόεδρος του έφερνε από ένα πούρο. Οι οπαδοί της Ανόρθωσης απάντησαν με ρίψη κομπολογιού, που βρήκε τον Μαλέκκο στο κεφάλι και τον τραυμάτισε.
Το 2000 ήρθε η ώρα για εκείνον να αποχωρήσει αφού ένιωθε ότι δεν εκτιμάται και δεν πληρώνεται όσο θα ήθελε. Με μία ενδιάμεση στάση στην ΑΕΛ Λεμεσσού αποφάσισε να γίνει μέλος του ΑΠΟΕΛ, προκαλώντας οργή στους οπαδούς της Ομόνοιας. Και αν η μετακίνηση αρκούσε για να εξοργίσει τους φίλους της πρώην του ομάδος, οι πανηγυρισμοί του σε γκολ εναντίον της και οι δηλώσεις του (μετά το τέλος της καριέρας του) ότι υποστηρίζει πλέον τον ΑΠΟΕΛ έβαλαν κι άλλο λάδι στη φωτιά..Όπως δήλωσε ο ίδιος, η απόφαση του να πάει στο αντίπαλο στρατόπεδο τον οδήγησε να μη πάει στο σπίτι του για 2-3 μήνες λόγω της αντίδρασης του πατέρα του..
Στον ΑΠΟΕΛ έμεινε για 4 χρόνια και αργότερα έπαιξε σε Απόλλων Λεμεσού (φοβερό δίδυμο με τον Λούκας Σόσιν), Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ τερμάτισε την καριέρα του στη ΠΑΕΕΚ.
Ο Κώστας Μαλέκκος παραμένει ένας από τους καλύτερους τεχνίτες που έβγαλε ποτέ η Κύπρος, κάτι που δε μπορούν να αρνηθούν ούτε οι φίλοι, ούτε οι (πολλοί) εχθροί του.
Σε ένα βαθιά παθιασμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όπως η Κύπρος, ο Μαλέκκος κινήθηκε με γνώμονα την καριέρα του και δε συγχωρήθηκε ποτέ γι’ αυτό από τους ανθρώπους της πρώτης του ομάδας και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους κατηγορήσει ότι άδικα ένιωσαν προδομένοι.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης