HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΚραυγή αγωνίας από τα σωματεία της ΣΤΟΚ

Κραυγή αγωνίας από τα σωματεία της ΣΤΟΚ

Η πρωτοβουλία των 9 Σωματείων Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ προχωρεί σήμερα στην ανοικτή αποστολή επιστολής καταθέτοντας δημόσια την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό της για την έλλειψη σχεδίου δράσης, ενημέρωσης και συντονισμού αναφορικά με την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Η επιστολή:

«Ανοικτή Επιστολή

Προς:
-Δ.Σ ΣΤΟΚ
-Δ.Σ ΚΟΠ
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αξιότιμοι κύριοι,
Με έντονο το αίσθημα προβληματισμού και αγωνίας προβαίνουμε σε μια ύστατη προσπάθεια όπως οι ανησυχίες των σωματείων μας τύχουν του δεόντος χειρισμού ώστε η αβεβαιότητα να λάβει τέλος για το καλό των σωματείων μας αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην εξέλιξη και το μέλλον του πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ το οποίο έχει διακοπεί από τις 07/11/2020 με ολοκληρωμένες τις 8 από τις 30 προγραμματισμένες αγωνιστικές. Η διακοπή προέκυψε μετά την επιδημιολογική εικόνα και όπως αυτή εξελλισόταν – και συνεχίζει μέχρι σήμερα – στη χώρα μας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η αγωνιστική απραξία των σωματείων μας είναι δεδομένη για τους τελευταίους μήνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ερασιτεχνών αθλητών που απασχολούν τα σωματεία μας.
Μετά λύπης μας, και παρά τις συνεχείς προσπάθειες όλων των σωματείων να λάβουν απαντήσεις για το μέλλον του Πρωαταθλήματος Επιλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ αυτό δεν έγινε κατορθωτό παρά μόνο πρόσκαιρες και ανεπίσημες τοποθετήσεις.
Κύριοι,
Η υπομονή για τον κάθε ένα που υπηρετεί τα σωματεία της Επίλεκτης ΣΤΟΚ από οποιοδήποτε πόστο έχει εξαντληθεί προ πολλού. Κάθε παράταση και αναβολή στην επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος είναι ζημιογόνα για το μέλλον και την επιβίωση των σωματείων μας.
Η απαίτηση σεβασμού προς όλους όσους υπηρετούν το ερασιτεχνικό και αγροτικό ποδόσφαιρο είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη. Πρέπει να γίνει πλέον αντιληπτό ότι κάθε ένδειξη καλής θέλησης για συνεργασία δεν αποτελεί ταυτόχρονα και αδυναμία.
Οι θέσεις της πρωτοβουλίας των σωματείων που συνυπογράφουν την παρούσα επιστολή είναι γνωστές και κατατεθειμένες πολλάκις. Δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο παρά μόνο την ενημέρωση για το μέλλον μας.
Κύριοι,
Η κραυγή αγωνίας για το μέλλον μας είναι βροντερή. Κανένα πρόσκαιρο συμφέρον δεν θα μπορέσει να αποτελέσει το λόγο διάλυσης σωματείων και πόσο μάλλον των αγνών αθλητικών και κοινωνικών ιδεωδών που πρεσβεύουν. Είμαστε σε αναμονή για την επίσημη τοποθέτηση παντώς υπευθύνου!

Με εκτίμηση,
Πρωτοβουλία Σωματείων Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ
-ΑΕΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΥΣΟΥΛΛΩΝ
-ΑΤΛΑΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
-ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C
-ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ
-ΘΟΪ-ΑΕΚ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ
-ΚΕΔΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ
-ΟΛΥΜΠΟΣ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ
-ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ
-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

Κοιν: Πρόεδρο ΚΟΑ, κο Ανδρέα Μιχαηλίδη»

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης