HomeΔΙΕΘΝΗΦέντερερ: «Η ιστορία δεν έχει τελειώσει»

Φέντερερ: «Η ιστορία δεν έχει τελειώσει»

Ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στη δράση στη Ντόχα και μίλησε για την επόμενη ημέρα του στο τένις.

Μετά από 13,5 μήνες θα δούμε ξανά τον Ρότζερ Φέντερερ στα κορτ. Ο Ελβετός επέστρεψε, είναι στη Ντόχα, και περιμένει τον νικητή του αγώνα του Έβανς με τον Σαρντί (9/3) για να μάθει τον αντίπαλο του στην πρεμιέρα της Τετάρτης.

Ο μυθικός τενίστας μίλησε για την μεγάλη επιστροφή του. Ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι το Wimbledon ενώ σημείωσε πως απολαμβάνει ακόμη το τένις και δεν κάνει σκέψεις για απόσυρση.

«Η ιστορία δεν έχει τελειώσει»

Τον Αύγουστο θα γιορτάσει τα 40 χρόνια του αλλά αυτός εκεί θέλει να συνεχίσει. «Νιώθω ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Απολαμβάνω το τένις, τα ταξίδια. Αυτά, βέβαια, θα δοκιμαστούν φέτος με όλα τα πρωτόκολλα.

Ήθελα να γυρίσω πίσω, να παίξω ξανά κόντρα στους μεγάλους παίκτες, να νικήσω αν γίνεται και να είμαι ξανά στη συζήτηση. Μακάρι να παίξω αρκετά ώστε να ξαναδώ γεμάτα γήπεδα», είπε στη Ντόχα ο Φέντερερ.

«Στο 100% στο Wimbledon»

Ο Ρότζερ Φέντερερ επέλεξε την Ντόχα και το Ντουμπάι για να επιστρέψει στη δράση και να βρει τον ρυθμό του μετά από 13,5 μήνες αποχής αλλά θέλει να είναι 100% τον Ιούνιο στο Wimbledon.

«Ελπίζω στο Wimbledon να είμαι στο 100%. Μέχρι τότε θα δούμε πώς θα πάει. Μπορεί να εκπλήξω τον εαυτό μου, κάτι το οποίο έχω ήδη κάνει στις προπονήσεις. Για την ώρα πάω μέρα με τη μέρα. Για μένα, ελπίζω όλα να ξεκινήσουν στο χορτάρι», σημείωσε.

«Το τένις είναι σαν το ποδήλατο»

Έχοντας αγωνιστεί σχεδόν σε 1500 παιχνίδια της ATP ο Ρότζερ Φέντερερ δεν ανησυχεί για την επιστροφή του: «Το τένις για μένα είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Ξέρω να το κάνω, δεν με ανησυχεί. Και είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να παίξει πολύ λίγο, αλλά να παίξει πολύ καλά. Αυτό που με ανησυχεί είναι το γόνατο. Έκανα δύο εγχειρήσεις και αυτό είναι πρόκληση για μένα».

 

«Η απόσυρση δεν ήταν στο τραπέζι»

Πολλά γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα και ειδικά τον Δεκέμβριο του 2020 για απόσυρση του αλλά εκείνος διαψεύδει τα πάντα: « Νιώθω, όμως, ότι κάτι έχει μείνει ακόμα. Ήθελα να το προσπαθήσω. Η απόσυρση δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι. Αν πονάει για μήνες, τότε πρέπει να κάνεις τη συζήτηση. Αλλά αυτό θα το συζητήσουμε το φθινόπωρο. Δεν είναι ώρα να το σκεφτόμαστε».

Αυτός και η ιστορία

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα Grand Slam (20) μαζί με τον Ράφα Ναδάλ, με τα περισσότερα ATP Finals (6), με τους περισσότερους (31) τελικούς σε Grand Slam.

Είναι ακόμη ο μοναδικός που έχει ξεπεράσει τις 100 νίκες σε 2 Grand Slam (Australian Open, Wimbledon) και πρώτος σε τίτλους στο Wimbledon και στο US Open.

Ο Ελβετός είναι ακόμη πρώτος σε σερί εβδομάδες στο Νο1 (237) αλλά δεύτερος πια στο σύνολο (310-311 Τζόκοβιτς) και δεύτερος σε τίτλους στην ιστορία του τένις αφού έχει 103 έναντι 109 του Αμερικανού Τζίμι Κόνορς.

gazzetta.gr

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης