HomeSliderΟι κορυφαίοι και οι.... αξιομνημόνευτοι !

Οι κορυφαίοι και οι…. αξιομνημόνευτοι !

Οι Μιχάλης Κωνσταντίνου και Γιαννάκης Οκκάς αποτελούν δύο από τους πιο επιτυχημένους Κύπριους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.
Ο πρώην σέντερ φορ του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κατέχει το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών (270) και γκολ (109) στην Α Εθνική, ενώ ο άλλοτε περιφερειακός επιθετικός του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού είναι πέμπτος στη σχετική λίστα των σκόρερ (με 50 γκολ).
Άλλοι αξιομνημόνευτοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα είναι οι Τάσος Κωνσταντίνου (πιο γνωστός ως “Τάσος”) που αγωνίστηκε επί οκτώ χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ, πραγματοποιώντας ένα σύντομο πέρασμα κι από τον Ατρόμητο Αθηνών, Παύλος Βασιλείου (επιθετικός που αγωνίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ είχε συμμετοχές τόσο με την εθνική Ελλάδας όσο και με την εθνική Κύπρου) και λοιποί (π.χ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κίζας, Παμπουλής)…
Μάλιστα, επί Χούντας το 1967 αποφασίστηκε να μετέχει στην Α Εθνική Ελλάδας ο πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν στην Κύπρο, κάτι που διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της τραυματικής επταετίας.
Τότε, οι αποστάσεις μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων ήταν χαοτικές και σχεδόν πάντα η εκάστοτε κυπριακή ομάδα (Ολυμπιακός Λευκωσίας τρεις φορές και από μία ΑΕ Λεμεσού, ΕΠΑ Λάρνακας, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ) τερμάτιζε στην τελευταία θέση.
Μοναδική εξαίρεση ήταν ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κατάφερε να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας τη σεζόν 1973-1974.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης