HomeΕΛΛΑΔΑΗ πορεία και οι ιστορικές στιγμές του ''στρατιώτη'' Πατσατζόγλου

Η πορεία και οι ιστορικές στιγμές του ”στρατιώτη” Πατσατζόγλου

Προ ολίγων ημερών προέκυψε το δυσάρεστο νέο πως εισήχθη στον ”Ευαγγελισμό”, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Χρήστος Πατσατζόγλου, αφού διαγνώστηκε θετικός με τον κορονοϊό. Από την πλευρά μας, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και κουράγιο σ’ εκείνον και την οικογένεια του και τον θυμόμαστε μέσα από ένα μίνι-αφιέρωμα:
Έμαθε ποδόσφαιρο στις γειτονιές της Αγίας Βαρβάρας και από τα 16 του χρόνια έγινε μέλος της Αγίας Ελεούσας στη Δ’ Εθνική. Ένα παιδί ανάμεσα σε άντρες. Το ταλέντο του Χρήστου Πατσατζόγλου ήταν τέτοιο, που όλα του συνέβησαν νωρίς.
Νωρίς κλήθηκε στις εθνικές ομάδες, πήρε μεταγραφή στη Ξάνθη, χρίστηκε διεθνής με την εθνική ανδρών και έκανε το μεγάλο βήμα για τον Ολυμπιακό (21 ετών). Το ξεκίνημα του στους ”ερυθρόλευκους” ήταν εξαιρετικό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου προσέλκυσε τα βλέμματα μεγάλων ομάδων, όπως και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το 2003 του συνέβη ένας μοιραίος τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε ιδιαίτερα (έβαλε στο μυαλό του ακόμα και σκέψεις αυτοχειρίας) αλλά δεν ήταν αρκετός να τον τραβήξει μακριά από το αγαπημένο του άθλημα, μόνο να τον πάει ”πίσω” κάποια χρόνια. Για την ακρίβεια δεν ήταν τραυματισμός αλλά κάταγμα κόπωσης που λόγω λανθασμένων διαγνώσεων οδήγησε σε μία τεράστια ταλαιπωρία.
Στην επιστροφή του στα γήπεδα έμοιαζε επηρεασμένος αρχικά αλλά γρήγορα έδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα. Ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο ”διπλό” του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το γκολ του στο 1-3 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης. Παράλληλα, κέρδισε ξανά τη θέση του στην Εθνική Ελλάδας, αφού ο Ότο Ρεχάγκελ τον λάτρευε και είχε δηλώσει πως αν ήταν υγιής στο Euro του 2004 θα τον είχε πάρει μαζί του. Εν τέλει συμμετείχε στο επόμενο Euro και στο Παγκόσμιο του 2010.
Το 2009 αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, τον ζήτησε η Καϊσέρισπορ αλλά λόγω ενστάσεων της γυναίκας του προτίμησε την Ομόνοια. Στην Κύπρο έμεινε λίγο, 1 χρόνο πιο συγκεκριμένα (την περίοδο 2009-2010), μέσα σε αυτόν τον χρόνο όμως κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα συμπαθής στον κόσμο των ” πρασίνων” κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα στην πρώτη και μοναδική του χρονιά στην ομάδα.
Το 2010 αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ. Ούτε εκεί ευδοκίμησε η μεταγραφή του και έκτοτε ξεκίνησε η περιπλάνηση του σε ΠΑΣ Γιάννινα (έμεινε δύο σεζόν), Ηρακλή Ψαχνών, ΑΕΚ Χαλκίδας, Προοδευτική, Φωστήρα και Αετο Κορυδαλλού.
Ο Πατσατσόγλου ήταν ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, μπορούσε να παίξει τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως δεξί μπακ και ήταν αγαπημένο παιδί όλων των προπονητών. Ο λόγος ήταν η πειθαρχεία που είχε σε όσα του έλεγαν, η εργατικότητά του και το πάθος του, ένας ”στρατιώτης” της ομάδας.
Εχθρούς δεν είχε ούτε εντός, ούτε εκτός αγωνιστικών χώρων. Όλοι τον αγαπούν για τον χαρακτήρα του και αποτελεί και το καμάρι των τσιγγάνων που έβλεπαν με περηφάνεια ένα δικό τους παιδί να διαπρέπει στο ποδόσφαιρο.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης