HomeSliderΑποφασίζουν για το μέλλον

Αποφασίζουν για το μέλλον

Ο αριθμός των ομάδων την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ της φετινής περιόδου, ο αριθμός των ομάδων που θα διαβαθμιστούν, η παράταση της μεταγραφικής περιόδου αλλά και η συνέχιση των πρωταθλημάτων στις μικρές κατηγορίες, αναμένεται ότι θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή έκτακτη Γενική συνέλευση της ΚΟΠ, η οποία λόγω των μέτρων θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες ότι δέκα σωματεία με επιστολή τους ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης και αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα με κύριο θέμα συζήτησης το τι θα γίνει με το νυν πρωτάθλημα αλλά και το επερχόμενο.

Έχει ήδη λεχθεί πολλάκις ότι τα πλείστα σωματεία έχουν τη θέση αλλά και την άποψη ότι οι ομάδες και στο νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να μείνουν στις 14 και όχι να μειωθούν στις 12, όπως περιλαμβάνεται στην προκήρυξη αλλά και στη συμφωνία που είχε γίνει πέρσι όταν και λήφθηκε η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος. Φαίνεται μάλιστα ότι η πλειοψηφία των 4/5 που χρειάζεται σε επίπεδο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα εξασφαλιστεί για να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Εάν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση τότε θα πρέπει ν’ αλλάξει και ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ και να γίνει άμεση τροποποίηση της προκήρυξης. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι με την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος θα υποβιβάζονταν οι δύο τελευταίες ομάδες και οι υπόλοιπες θα χωρίζονταν σε δυο γκρουπ των έξι ομάδων. Από το α’ γκρουπ θα έβγαινε ο πρωταθλητής και από το β’ γκρουπ θα διαβαθμίζονταν άλλες δυο ομάδες, ενώ την ίδια ώρα θα ανέβαιναν από την β’ κατηγορία δύο. Πλέον με την αλλαγή που προωθείται, το επικρατέστερο σενάριο που υπάρχει είναι η δημιουργία δύο γκρουπ, χωρίς να προκύψει απευθείας διαβάθμιση με την ολοκλήρωση της α’ φάσης. Δηλαδή θα έχουμε το α’ γκρουπ που θα αφορά τον πρωταθλητή και θα έχει έξι ομάδες και το β’ γκρουπ με οκτώ ομάδες όπου θα διαβαθμιστούν οι δύο τελευταίες. Η άνοδος από τη β’ κατηγορία των δύο ομάδων θα ισχύει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πληροφορία ότι έγιναν σκέψεις για δημιουργία δύο γκρουπ των εφτά ομάδων αλλά φαίνεται ότι δεν θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Όπως προαναφέραμε, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί και η παράταση της μεταγραφικής περιόδου. Άλλωστε είναι κάτι το οποίο συζητείται και σε άλλες χώρες και είναι πιθανόν να συμβεί σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω της κατάστασης την οποία βιώνουμε.

Σήμερα, πιθανότατα θα υπάρξει και ενημέρωση για το ότι οι μικρές κατηγορίες δεν ξεκινούν, μετά τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση ενώ από χθες η ΚΟΠ άρχισε την καταβολή εφάπαξ ποσού στις 18 ομάδες που συμμετέχουν στη Β’ Κατηγορία και στις 16 ομάδες που συμμετέχουν στη Γ’ Κατηγορία.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης