HomeSliderΆλλος ένα φορ γκολτζής

Άλλος ένα φορ γκολτζής

Το βασικό πρόβλημα της Ομόνοιας που σχολιάστηκε φέτος από αρκετό κόσμο ήταν στο επιθετικό κομμάτι. Η ομάδα έχει άριστη λειτουργία σε όλες τις γραμμές και καταφέρνει σχεδόν σε όλα της τα παιχνίδια να ασκεί ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορεί να βρει τη λύση επιθετικά;

Το ζήσαμε αυτό σε αρκετούς αγώνες στον πρώτο γύρο, όταν το «τριφύλλι» έχασε αρκετούς βαθμούς απέναντι σε αντιπάλους που έχουν πολύ χαμηλότερες… βλέψεις από το πρωτάθλημα.

Όλο αυτό το σκηνικό άλλαξε, όταν ο Έρνεστ Ασάντε βρέθηκε εξ ανάγκης στην κορυφή της επίθεσης. Σκόραρε από εκείνη την ημέρα πολλά και σημαντικά γκολ, δίνοντας μια ακόμα λύση στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Τον Ιανουάριο αποκτήθηκε και ο Μάρκο Τσέποβιτς, ο οποίος ήταν στην κορυφή της λίστας του Νορβηγού προπονητή. Το βράδυ του Σαββάτου καταλάβαμε πλήρως γιατί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελούσε τον διακαή πόθο του Μπεργκ. Στο πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε ως βασικός έβαλε το νικητήριο γκολ και έδειξε ότι είναι ακόμα μια αξιόπιστη λύση.

Δεν είναι ο φορ που περιμένει την μπάλα μέσα στην περιοχή για να τη στείλει στα δίχτυα. Είναι μέρος του επιθετικού πρέσινγκ, κινείται και στα πλάγια και γενικά αναλαμβάνει πολλές άλλες πρωτοβουλίες που βοηθούν την ομάδα να γίνεται απειλητική προς την αντίπαλη εστία.

Το γκολ που έβαλε απέναντι στην Ένωση αναμένεται να τον βοηθήσει ώστε να προσαρμοστεί ακόμα πιο γρήγορα και άπαντες στην ομάδα περιμένουν ανάλογη συνέχεια από το μοναδικό έως τώρα μεταγραφικό απόκτημα Ιανουαρίου.

Από κει και πέρα, το μυαλό στρέφεται από σήμερα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Παρασκευή στις 16:00.

Η Ομόνοια θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και γνωρίζει ότι ο αντίπαλος θα δώσει τα πάντα για να πάρει βαθμολογικό όφελος.

Η ομάδα του Μπεργκ θα προσπαθήσει να είναι αποτελεσματική από το ξεκίνημα, ώστε να πάρει ακόμα ένα τρίποντο στην προσπάθεια που γίνεται για κατάκτηση του τίτλου.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε στον αγώνα του πρώτου γύρου τους «πράσινους» με 1-0, έτσι η Ομόνοια θα πάει σε αυτό το παιχνίδι υποψιασμένη.

Χρίστος Αποστολίδης

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης