HomeSliderΕπιτέλους νίκη για την ΑΕΚ

Επιτέλους νίκη για την ΑΕΚ

Μετά από πέντε συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα με ανατροπή.

Οι «κιτρινοπράσινοι» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta κέρδισαν τον Ερμή με 3-1 με πρωταγωνιστή τον Τρισκόφκσι που πέτυχε χατ τρικ.

Ο Ερμής αν και προηγήθηκε δεν απέφυγε την ήττα καθώς στοίχισαν τα λάθη που έγιναν στην άμυνα. Με τη νίκη της η ΑΕΚ ανέβηκε στους 34 βαθμούς, ενώ ο Ερμής έμεινε στην 12η θέση με 20 βαθμούς.

Τα πρώτα 15 λεπτά στην αναμέτρηση το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι αφού ο ρυθμός ήταν χαμηλός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν ευκαιρίες.

Ο Ερμής όμως κατάφερε στο 20’ να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Μετά από τρομερό λάθος που έγινε από τον Σούτερντεν, ο Βάλπορτ έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έδωσε προβάδισμα για την ομάδα του.

Το τέρμα που δέχθηκε αφύπνισε την ΑΕΚ, η οποία άστραψε και βρόντηξε στην συνέχεια με τον Ιβάν Τρισκόφσκι να πετυχαίνει χατ τρικ. Η γηπεδούχος ομάδα στο 23’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σπόλιαριτς έδωσε μαγική πάσα στον Σκοπιανό επιθετικό που μόνος μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ και νίκησε τον Καϊκέ.

Η ΑΕΚ δεν έμεινε μέχρι εκεί καθώς έξι λεπτά αργότερα πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Τρουγιόλς με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε το Νάντο που μπήκε πλάγια στην περιοχή και με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον αμαρκάριστο Τρισκόφσκι που ακολούθησε την φάση και από κοντά με προβολή έκανε το 2-1.

Ο Ερμής προσπάθησε στην συνέχεια ν’ αντιδράσει και φάνηκε άτυχος στο 38’. Ο Μέιρα με εξαιρετική ενέργεια ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και από πλάγια εντός περιοχής έκανε το πλασέ με τον Μολ να ακουμπάει όσο χρειαζόταν την μπάλα για να καταλήξει στο δοκάρι και όχι στα δίκτυα του.

Οι «κιτρινοπράσινοι» δεν έμειναν ως εκεί. Στο 44’ κέρδισαν πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Ναράνχο από τον Καϊκέ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τρισκόφσκι που δεν λάθεψε έτσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ βρέθηκε να κερδίζει με 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Εντελώς διαφορετική η εικόνα στην επανάληψη. Η μεν ΑΕΚ έχοντας το υπέρ της αποτέλεσμα δεν προσπάθησε να πετύχει και άλλο τέρμα, προσέχοντας κυρίως την αμυντική της λειτουργία.

Από την άλλη ο Ερμής δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος αφού δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα των «κιτρινοπράσινων». Ο ρυθμός είχε πέσει κατακόρυφα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν σχεδόν καθόλου φάσεις. Κάποια μακρινά σουτ που έγιναν δεν ανησυχήσαν κανένα από τους δύο τερματοφύλακες.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε την μπάλα στην κατοχή της, αλλά αυτό στο τέλος πολύ λίγη σημασία είχε αφού η επιστροφή στις νίκες ήταν το ζητούμενο.

ΑΕΚ: Μολ, Τάντι (83’ Λαφράνς), Τρουγιόλς (83’ Ναούμ), Σπόλιαριτς (67’ Σπιρόφσκι), Τρισκόφσκι, Νάντο (67’ Ακοράν), Χεϊτλι, Σούτερντεν, Μίκελ, Ναράνχο (75’ Μακρής), Μοϊσόφ

ΕΡΜΗΣ: Καϊκέ, Δημητρίου, Γαβριήλ (84’ Παντελή), Μέιρα (55’ Ρουσιάς), Ντίας (55’ Κονέ), Φόλπρεχτ, Κοβάσεβιτς, Βάλπορτ (73’ Κύπρου), Χολτ, Κυριακίδης (73’ Καταγκούνης), Σιντιμπέ

Κίτρινες: Τρουγιόλς, Σούτερντεν/ Δημητρίου, Καϊκέ, Φόλπρεχτ, Παντελή (3η)

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης