HomeSliderΣυνέχεια στις νίκες για την ΕΝΠ - Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό

Συνέχεια στις νίκες για την ΕΝΠ – Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός και Ένωση Νέων Παραλιμνίου αναμετρήθηκαν, στο πλαίσιο του εξ αναβολής παιχνιδιού της 15 αγωνιστικής, με την ΕΝΠ να παίρνει την εκτός έδρας νίκη και την βαθμολογική ανάσα χάρις στο γκολ του Ντένιγκ με πέναλτι στο 51΄.

Ο Λεωνίδας Βόκολος, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον πρώτο του σκόρερ Βασίλη Μάντζη στην κορυφή της επίθεσης και τους Κα και Πεχλιβάνη στα άκρα.

Ο Κάρλος Φερέρ, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύνηθες 3-5-2 που χρησιμοποιεί τα τελευταία παιχνίδια  με τους Ντένινγκ και Θεοδώρου στην κορυφή και λίγο πιο πίσω τους τον Φελίπε.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα τέλειωσε χωρίς γκολ με αρκετές εκατέρωθεν ευκαιρίες όμως.

Ο Ολυμπιακός είχε 5 τελικές προσπάθειες χωρίς κάποια να βρίσκεται στον στόχο έναντι 3 της Ένωσης η οποία επίσης δεν είχε καμία στον στόχο, σε ένα σχετικά ‘’ήσυχο’’ ημίχρονο για τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός για το μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ήταν καλύτερος, ειδικότερα στο ανοιχτό παιχνίδι όπου έφτανε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επίτευξη γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, ξεχώρισαν ο πολύ κινητικός Κα και ο εξαιρετικός Μάντζης, ο οποίος είχε πολύ καλές τοποθετήσεις κατά την διάρκεια του ημιχρόνου επιχειρώντας μάλιστα και κάποιες πολύ δύσκολες ενέργειες.

Η ομάδα του Κάρλος Φερέρ αν και δεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατάφερνε να ‘’απαντήσει’’ στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, έχοντας και αυτή από την πλευρά της 2 αρκετά καλές φάσεις με την κεφαλιά του Κοσμά στο 7’ και το πλασέ του πολύ καλού στο πρώτο μέρος Ντένινγκ στο 27’.

Ειδικότερα, μετά το 25’ λεπτό και οι 2 ομάδες ανέβασαν στροφές, είχαν κινητικότητα και προσπάθησαν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα εκτός από την δημιουργία φάσεων και την συνεχή εναλλαγή της κατοχής της μπάλας (60% για Ολυμπιακό, 40% για ΕΝΠ).

Στο 2ο ημίχρονο του αγώνα οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στις 11αδες τους.

Στο 51’ λεπτό του παιχνιδιού η ΕΝΠ, ανοίγει το σκορ στο Μακάρειο Στάδιο μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντένιγκ.

Ο Σωτηρίου του Ολυμπιακού σε διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής ‘’έπαιξε’’ την μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, η φάση ελέγχτηκε από το  VAR και σε συνεννόηση με τον διαιτητή, δόθηκε η παράβαση.

Στα επόμενα λεπτά της επίτευξης του γκολ όπως ήταν φυσικό άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα και οι 2 προπονητές άλλαξαν τακτική και σχηματισμό, ο μεν Ολυμπιακός με πιο επιθετικό σχηματισμό και προσέγγιση ούτως ώστε να ισοφαρίσει και η δε ΕΝΠ με πιο αμυντικογενή σχηματισμό και προσέγγιση ούτως ώστε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και να γίνεται επικίνδυνη από αντεπιθέσεις.

Ειδικότερα από το 80’ και μετά, ο Ολυμπιακός αύξησε κατακόρυφά την πίεση που ασκούσε στην ΕΝΠ με σκοπό φυσικά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο δεν έγινε, με την ΕΝΠ να παίρνει την νίκη.

Ταυτότητα αγώνα:

Ολυμπιακός (Λ. Βόκολος): Μιχαήλ, Ψάλτης, Σάλι (63’Κοστόφ), Μάντζης, Γκουστάβο, Κα, Σαντάνα, Μανρίκε, Πεχλιβάνης (74’Βαν Κέσελ), Ανδρέου, Σωτηρίου.

Σκόρερ: –

Κίτρινες: Σαντάνα, Μανρίκε

Κόκκινες: –

Διαιτητές: Κυριάκος Χριστοδούλου, Τζιωρτζής Όμηρος, Πέτρου Πέτρος, Κουμή Δημήτρης

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος, Σωτηρίου Μιχάλης

 

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μουλαζίμης, Λουσέρο, Ντένινγκ (90+2’Μαρκόφσκι), Θεοδώρου (68’Μαϊσουράντζε), Κοσμά, Μπαρμπόσα, Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Φελίπε, Μαυρουδής (59’Ουντότζι).

Σκόρερ: Ντένιγκ 51

Κίτρινες: Μουλαζίμης, Θεοδώρου

Κόκκινες: –

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης