HomeSliderΤριάρα στο ρελαντί η Ανόρθωση

Τριάρα στο ρελαντί η Ανόρθωση

Εύκολη αποδείχθηκε τελικά η αποστολή για την Ανόρθωση η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού (3-0) στο Μακάρειο στάδιο και συνέχισε τη νικηφόρα της πορεία φτάνοντας στους 36 βαθμούς. Πρωταγωνιστής για την Βαρωσιώτικη ομάδα ο Καλτσάς που πέτυχε δύο τέρματα (9’, 56’), ενώ ενδιάμεσα (23’) ο Κβιλιτάια πέτυχε το άλλο τέρμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε άλλη μία ήττα και δικαίως αφού ήταν πολύ κακός και χαρακτηριστικό αυτού, το γεγονός ότι δημιούργησε μόνο μία κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει και φρόντισε αυτό να γίνει κατανοητό από τους αντιπάλους. Ο λόγος για την Ανόρθωση η οποία μάλιστα βρήκε και νωρίς τον δρόμο προς τα δίκτυα, αποβάλλοντας έτσι οποιοδήποτε άγχος υπήρχε. Χρειάστηκε όμως να γίνει σοβαρότατο λάθος από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα στο 9’ ο Χούσμπαουερ έκανε την μακρινή σέντρα βρίσκοντας εντός περιοχής και από πλάγια τον Καλτσά ο οποίος απευθείας έκανε το σουτ με τον Καράδαη στην προσπάθεια του να μαζέψει την μπάλα, την έστειλε στα δίκτυα της εστίας του. Η Ανόρθωση συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν ν’ αντιδράσουν στο τέρμα που δέχθηκαν. Αφού η Βαρωσιώτικη ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα για εκείνη. Στο 21’ ο Ψάλτης πάτησε τον Κβιλιτάια στα όρια της περιοχής με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι αφού πρώτα επιβεβαίωσε την απόφαση του σε συνεννόηση με το VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κβιλιτάια που πέτυχε το 2-0 παρά την προσπάθεια από τον Καράδαη που έπεσε στην σωστή γωνία αλλά δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα. Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν απειλήθηκε καθόλου (εξαίρεση ένα σουτ του Κα στο 24 όπου η μπάλα πέρασε έξω) έτσι πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ της χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να φτάσει σε ψηλά σημεία απόδοσης. Αργός ο ρυθμός στην επανάληψη παρ’ όλα αυτά όμως η Ανόρθωση βρήκε τον δρόμο να φτάσει σ’ ένα τρίτο τέρμα και ουσιαστικά να σκοτώνει το παιχνίδι. Στο 56’ ο Χούσμπαουερ έδωσε την μπάλα στον Μίχα εντός περιοχής με τον τελευταίο να βρίσκει πολύ όμορφα στο ύψος του πέναλτι τον Καλτσά ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Οι «μαυροπράσινοι» αν και έδειξαν καλύτερη διάθεση στο β’ ημίχρονο εντούτοις δεν μπορούσαν να γίνουν δημιουργικοί. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση στο 63’ όταν ο Μάντζης από πολύ κοντά έκανε το πλασέ και έκοψε την μπάλα στην γραμμή ο Κορέια. Η Ανόρθωση μπορεί να μην είχε την κατοχή της μπάλας όπως είχε συμβεί στο α’ ημίχρονο αλλά έκλεισε καλά τους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την εστία της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να φτιάξει ευκαιρία. Έτσι λοιπόν το παιχνίδι έληξε στο 3-0 για την Ανόρθωση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καράδαης, Ψάλτης, Μίλετιτς (46’ Σάλι), Κα, Σαντάνα (75’ Χάνι), Ζαχαρίου (61’ Γκουστάβο), Πεχλιβάνης, Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι, Φαν Κέσελ (46’ Μάντζης)

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Ρισβάνης (67’ Κορέα), Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν (59’ Γκαλίτσιος), Κορέια, Νταουσβίλι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Μίχα (75’ Πηλέας), Καλτσάς, Κβιλιτάια (75’ Μανιάς)

Σκόρερ: 9’, 56’ Καλτσάς, 23’ Κβιλιτάια

Κίτρινες: Μάντζης/ Κβιλιτάια

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης