HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΑΚΕΛ: Ζητά επανεξέταση της απόφασης για τα πρωταθλήματα ΣΤΟΚ

ΑΚΕΛ: Ζητά επανεξέταση της απόφασης για τα πρωταθλήματα ΣΤΟΚ

“Η απόφαση της κυβέρνησης στερεί το δικαίωμα στην άθληση σε εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο δεκάδων ερασιτεχνικών σωματείων.

Ζητούμε την επανεξέταση της απόφασης, δίνοντας την δυνατότητα σ’ αυτό το σημαντικό κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού να κρατηθεί στην ζωή”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αθλητικού Γραφείου Κ.Ε. ΑΚΕΛ για την αναστολή πρωταθλημάτων Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ και Αγροτικού Ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση:

“Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται και κατανοεί τον κίνδυνο της πανδημίας και εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Αυτό που δεν μπορεί κανείς να αποδεχθεί είναι οι αντιφατικές και σε αρκετές περιπτώσεις παράλογες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στα τελευταία μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Υγείας, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, στη Β και Γ κατηγορία της ΚΟΠ, αλλά όχι στην Επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ και στο Αγροτικό ποδόσφαιρο. Απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που δεν μπορούν να εξηγήσουν με ποια λογική πάρθηκε η απόφαση αυτή.

Το πρωτάθλημα της ΣΤΟΚ διεξάγεται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΚΟΠ και σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς που διέπουν τα πρωταθλήματα της Β και Γ κατηγορίας, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο Αγροτικό ποδόσφαιρό ακολουθείται το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ όλα τα πρωταθλήματα του Αγροτικού είναι υπό την αιγίδα της ΚΟΠ, μετά την ένταξή του Αγροτικού ποδοσφαίρου στην ΚΟΠ.

Με ποια λογική λοιπόν και ποια επιστημονική τεκμηρίωση πάρθηκε η απόφαση αυτή; Τα κρούσματα από το πρόγραμμα ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ στους παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων είναι ελάχιστα.

Με ποια λογική, στις κοινότητες που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται δύο σωματεία, το ένα να αγωνίζεται και να προπονείται κανονικά, ενώ το άλλο να αναστέλλει την λειτουργία του;

Η απόφαση της κυβέρνησης στερεί το δικαίωμα στην άθληση σε εκατοντάδες ερασιτέχνες αθλητές και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο δεκάδων ερασιτεχνικών σωματείων.

Ζητούμε την επανεξέταση της απόφασης, δίνοντας την δυνατότητα σ’ αυτό το σημαντικό κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού να κρατηθεί στην ζωή”.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης