HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΖητούμενο για την Ομόνοια η αντίδραση

Ζητούμενο για την Ομόνοια η αντίδραση

Ο στόχος της νίκης δεν υλοποιήθηκε στη Λεμεσό απέναντι στον Απόλλωνα. Η Ομόνοια βρέθηκε αρκετά νωρίς πίσω στο σκορ, αντέδρασε στο τέλος του αγώνα και προσπάθησε στο διάστημα που απέμεινε να «γυρίσει» το παιχνίδι. Το τελικό 1-1 σίγουρα δεν ικανοποίησε κανέναν, ωστόσο για την τεχνική ηγεσία είναι σημαντικό ότι η ομάδα προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό και στο τέλος δεν έχασε.

Αυτό που καλείται να κάνει η Ομόνοια στα επόμενα δύο παιχνίδια είναι να βγάλει αντίδραση και να αυξήσει ξανά τις πιθανότητές της για έξοδο στην Ευρώπη. Το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00 θα γίνει το εντός έδρας παιχνίδι με την Πάφο, ενώ στις 8 Μαρτίου ορίστηκε το «αιώνιο» ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» θα είναι γηπεδούχοι. Μοναδικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η κατάκτηση των έξι βαθμών, ώστε η ομάδα να μπει στα πλέι οφ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο Γιάννης Αναστασίου θα στερηθεί σε αυτά τα παιχνίδια τον Στέφαν Γιόβετιτς και πρόκειται για μια πολύ σημαντική απουσία που σαφέστατα διαφοροποιεί το πλάνο του. «Κλειδί» σε αυτά τα παιχνίδια είναι η άμυνα και εκεί αναμένεται να εστιάσει η τεχνική ηγεσία. Τόσο στο παιχνίδι με την Πάφο όσο και απέναντι στον Απόλλωνα η Ομόνοια δέχθηκε γκολ, κάτι το οποίο συμβαίνει στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις της ομάδας. Θυμίζουμε ότι η Ομόνοια δέχθηκε γκολ τόσο από την Ομόνοια Αραδίππου στο νικηφόρο 3-1 στο ΓΣΠ όσο και από την Ομόνοια 29ης Μαΐου εκτός έδρας στο νικηφόρο πέρασμα με 3-2 από την Περιστερώνα. Η τελευταία φορά που κράτησαν οι «πράσινοι» το μηδέν παθητικό ήταν στον αγώνα με την Καρμιώτισσα στο ΓΣΠ με σκορ 3-0 την 1η Φεβρουαρίου.

Το σημαντικό για τον προπονητή της Ομόνοιας και γενικότερα για την ομάδα της Λευκωσίας είναι πως θα υπάρχει περισσότερος χρόνος ξεκούρασης. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον αντίπαλο. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν μαζί την περασμένη Πέμπτη για την Ευρώπη και τη Δευτέρα έδωσαν αγώνες πρωταθλήματος. Μέσα από την προετοιμασία που θα ξεκινήσει σήμερα, θα διαφανεί και το πλάνο το οποίο θα ακολουθήσει ο κ. Αναστασίου για τον αγώνα με την Πάφο. Ο αντίπαλος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος με την μπάλα στα πόδια και αυτό είναι κάτι το οποίο η Ομόνοια γνωρίζει πολύ καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Ομόνοια και Πάφος έπαιξαν έως τώρα τρία παιχνίδια την τρέχουσα περίοδο και ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι ο 4ος. Δεδομένα θα γίνουν άλλες δύο αναμετρήσεις για τα πλέι οφ (άρα πάμε στις 6 σε μια σεζόν), ενώ πιθανότατα να τα πουν και στο Κύπελλο. Αυτό θα φανεί ανάλογα με την κλήρωση που θα γίνει.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης