Συνέντευξη στον Χρίστο Αποστολίδη
Ο Μάριος Αργυρίδης αναφέρθηκε αρχικά στη δυσκολία εξεύρεσης οικονοµικών πόρων, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να πειστούν χορηγοί να επενδύσουν ιδιαίτερα σε τµήµατα που δεν έχουν µεγάλη προβολή.
Αναφορικά µε τη συνεργασία που ξεκίνησε µε το OMONOIA TV, ο κ. Αργυρίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου γι’ αυτή την κίνηση, τονίζοντας ότι «είναι σηµαντικό να στηριχθεί από τον κόσµο της Οµόνοιας το κανάλι». Μέσα από τη συνεργασία αυτή, σηµειώνει, όλα τα τµήµατα του συλλόγου θα µπορούν να δείχνουν τη δουλειά που γίνεται καθηµερινά. Ξεκαθάρισε πως η προβολή είναι απαραίτητη για την προσέλκυση χορηγιών, αλλά και µια ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσµος τους αθλητές και να βρεθεί κοντά σε αυτά τα τµήµατα και να τα στηρίξει.
«Ταυτόχρονα, πρέπει να έχουµε κατά νου και τις δυσκολίες που αντιµετωπίζει ο κόσµος. Ζούµε σε δύσκολες εποχές. Θέλουµε µέσω της προβολής που θα έχουν τα τµήµατα της Οµόνοιας από το κανάλι της οµάδας, να δηµιουργείται η επιθυµία στον κόσµο να έρχεται στο γήπεδο όποτε µπορεί και να ενισχύει την οµάδα. ∆εν µπορεί, όµως, δυστυχώς ο κόσµος να ακολουθεί όλα τα τµήµατα συνεχώς. ∆εν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην εποχή που ζούµε», κατέληξε.
Αναφορικά µε τις ενέργειες του ∆.Σ. για το χρέος που υπάρχει, ο κ. Αργυρίδης τόνισε πως: «Από το 2018 όταν συµφωνήσαµε µε τον κ. Παπασταύρου, το χρέος του σωµατείου είναι η πιο µεγάλη πρόκληση που έχουµε να διαχειριστούµε ως ∆.Σ. της Οµόνοιας. Τότε ήµουν οικονοµικός υπεύθυνος µε πρόεδρο τον Λώρη Κυριάκου και στόχος ήταν να σώσουµε το σωµατείο. Με τη συµφωνία µε τον κ. Παπασταύρου το πετύχαµε, αλλά στόχος απ’ εκεί και πέρα ήταν να κάνουµε το χρέος διαχειρίσιµο.
Αξίζει να σηµειώσουµε κάτι σηµαντικό. Αρκετός κόσµος θυµάται τα 16,5 εκατοµµύρια που είχαµε τέλος Μαΐου του 2018. Η αλήθεια είναι πως το χρέος της Οµόνοιας ήταν 18 εκατοµµύρια αρχές του Μάη. Ο κ. Παπασταύρου µπαίνοντας στις συνοµιλίες έδωσε στην Οµόνοια 1,5 εκ. ευρώ για να περάσει τα κριτήρια. Απ’ εκεί και πέρα, έγιναν αρκετές πληρωµές από τον Σταύρο Παπασταύρου. Είτε σε αθλητές είτε για να περάσει η οµάδα µε επιτυχία τους ελέγχους, ακόµα και στο ΓΣΠ, στην ΚΟΠ… Έγινε και αρκετά καλή δουλειά από το ∆.Σ. ώστε να µπει η οµάδα στο σωστό δρόµο. Όχι µόνο επί δικής µου προεδρίας, αλλά και όταν ήταν πρόεδρος ο Λώρης Κυριάκου µέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Έχουµε, όµως, ακόµα δρόµο να διανύσουµε».
«Παίρνουµε από την εταιρεία µια αντιπαροχή 250.000 ευρώ και ακόµα µία της τάξης των 150.000 για το χρέος του σωµατείου. Από αυτά τα χρήµατα δεν πρέπει να υπολογίζουµε ούτε σε ένα σεντ, ώστε να µην είµαστε ανακόλουθοι µε όσα έχουµε συµφωνήσει µε τον κ. Παπασταύρου. Είναι πολύ σηµαντικό να έχουµε την Οµόνοια πρωταθλήτρια και πρωταγωνίστρια σε όλα τα αθλήµατα, αλλά, ταυτόχρονα, να έχουµε κατά νου τις οικονοµικές µας δυνατότητες, ώστε να µην τεθεί ξανά το σωµατείο σε κίνδυνο. Εµείς θέλουµε να υπάρχει η Οµόνοια για τα επόµενα πολλά χρόνια. Αυτός είναι και ένας λόγος που έγινε και η συµφωνία µε τον κ. Παπασταύρου».
Αναφορικά µε τη δουλειά που γίνεται τώρα, ο κ. Αργυρίδης ξεκαθάρισε ότι γίνεται νοικοκυρεµένη διαχείριση, ωστόσο έκανε και αυτοκριτική, λέγοντας ότι δεν γίνονται πάντα σωστοί προϋπολογισµοί ή, σε ορισµένες περιπτώσεις, δεν γίνονται σωστοί χειρισµοί στα τµήµατα του σωµατείου και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσέξει το σωµατείο για να µπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν.
«∆εν θέλουµε να αγοράζουµε πρωταθλήµατα»
Μιλώντας για τη δουλειά που γίνεται στα άλλα αθλήµατα και τους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει η Οµόνοια, ο κ. Αργυρίδης υπογράµµισε πως «η Οµόνοια πρέπει να θέτει τις σωστές βάσεις για όλους και να δίνει τη δυνατότητα σε προπονητές και αθλητές να εργάζονται σε ιδανικές συνθήκες». Η ιστορία της Οµόνοιας, τόνισε, την προστάζει να είναι πρωταγωνίστρια, αλλά σηµασία έχει να δουλεύουµε σωστά και αυτό είναι το µήνυµα που στέλλουµε στον κόσµο. Είτε κατακτά τίτλους µια οµάδα είτε όχι, είναι σηµαντικό να δουλεύει σωστά.
«Γι’ αυτόν το λόγο επενδύουµε πάνω στις ακαδηµίες και θεωρούµε ότι θα βοηθήσουµε µε αυτόν τον τρόπο όλα τα τµήµατα. Είτε µε δικά µας παιδιά που ξεκινούν στην ακαδηµία της Οµόνοιας είτε σε νεαρούς που θέλουν να έρθουν στην Οµόνοια και να δείξουν το ταλέντο τους. Με το να φέρνεις ξένους αθλητές και αθλήτριες δεν πετυχαίνεις πολλά πράγµατα. Εµείς θέλουµε να µεγαλώσουν όλα τα αθλήµατα. Να µη βλέπουµε πρωταθλήµατα µε 4 ή 6 οµάδες. Και σίγουρα αυτό θα το πετύχουµε, έχοντας προϋπολογισµούς που µπορούν να τους αντέξουν και άλλα σωµατεία. Κάποτε πρέπει να πας λίγο πίσω για να πας µετά πιο µπροστά».
Πρωταγωνιστικοί οι στόχοι στο τµήµα του βόλεϊ
Για το τµήµα του βόλεϊ, ο κ. Αργυρίδης τόνισε ότι είναι και φέτος πρωταγωνιστικοί οι στόχοι. Απαντώντας, όµως, σε ερώτηση για τις ανάγκες που υπάρχουν για να βρίσκεται η οµάδα στην κορυφή τα τελευταία χρόνια, ο κ. Αργυρίδης ξεκαθάρισε πως και σε αυτό το άθληµα τα έσοδα είναι πολύ λίγα σε σχέση µε τα έξοδα και αυτό είναι κάτι το οποίο βαραίνει το σωµατείο και χρειάζεται ακόµη µεγαλύτερη στήριξη. ∆εν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ΚΟΑ για τη χορηγία που δίνει στις οµάδες.
∆υναµώνει και το γυναικείο ποδόσφαιρο
Για το γυναικείο ποδόσφαιρο ξεκαθάρισε πως ο στόχος είναι να δηµιουργηθεί ένας κορµός, ώστε να χτιστεί η οµάδα και να γίνεται πιο δυνατή όσο περνά ο χρόνος. Υπογράµµισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Οµόνοια χτίζει υποδοµές. «Στο γυναικείο ποδόσφαιρο οι παίκτριές µας θα αγωνίζονται µε GPS και γενικότερα γίνονται αρκετές ενέργειες για να µπορεί η οµάδα να βελτιώνεται και να θέτει τις σωστές βάσεις».
«Να γίνει συνάντηση µε την ΚΟΚ το συντοµότερο»
Για την καλαθόσφαιρα ο πρόεδρος του σωµατείου επεσήµανε ότι η σεζόν έχει χαθεί. Οι διαβεβαιώσεις που είχε η Οµόνοια ήταν πως θα αγωνιζόταν στη Β1 κατηγορία, γι’ αυτό και προσέγγισε αρκετούς αθλητές για να ξεκινήσει δουλειά. Ενηµερώθηκε ακολούθως από την ΚΟΚ, ότι θα λάβει µέρος στο πρωτάθληµα της Β2, κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε η οµάδα της Λευκωσίας. «Για να µη βρεθούµε προ εκπλήξεως τη νέα περίοδο, θέλουµε να κάνουµε από νωρίς µια συνάντηση µε την Οµοσπονδία για να συζητηθούν όλα και να ξέρουµε ακριβώς τα δεδοµένα», ήταν η τοποθέτηση του κ. Αργυρίδη. Μας ξεκαθάρισε ότι έχει δηµιουργηθεί ακαδηµία καλαθόσφαιρας, αλλά το µεγάλο στοίχηµα για την Οµόνοια είναι να µεγαλώσει αυτή η ακαδηµία και να µπορεί να απασχολεί όλο και περισσότερα παιδιά.