Το τελευταίο ντέρμπι από τα τέσσερα συνεχόμενα ξεπροβάλει για την Ομόνοια. Μεθαύριο στις 20:00 (μετατέθηκε μία ώρα πιο κάτω η έναρξη του) θα πάει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για ν’ αντιμετωπίσει την Ανόρθωση.
Οι «πράσινοι» μετά και τη νίκη επί του Απόλλωνα θα προσπαθήσουν για πρώτη φορά φέτος να «κολλήσουν» δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να λεχθούν πολλά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση από τη στιγμή που ο αγώνας έχει το χαρακτήρα ντέρμπι. Η Ομόνοια έδειξε στα τρία προηγούμενα της παιχνίδια ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο. Ένα σύνολο που μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους και να κατακτήσει τον τίτλο. Φυσικά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσβατος.
Ωστόσο η Ομόνοια δείχνει ότι έχει μπει στο σωστό δρόμο. Αν καταφέρει μάλιστα να φύγει από τη Λάρνακα με το διπλό, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Το γεγονός ότι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα λέει πολλά για το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή. Όπως επίσης και το γεγονός ότι στα τρία προηγούμενα ντέρμπι δεν έχει δεχθεί τέρμα.
Η μεθαυριανή αναμέτρηση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η Ομόνοια παραδοσιακά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δύσκολα χάνει. Στα δέκα τελευταία της παιχνίδια στην έδρα της Ανόρθωσης μετρά 2 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Στα δέκα δε τελευταία παιχνίδια απέναντι στην προσφυγική ομάδα ανεξαρτήτως έδρας έχει καταγράψει 4 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες.
Φυσικά τα στατιστικά στοιχεία δεν «παίζουν» μπάλα. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στα παιχνίδια ντέρμπι όπως απέδειξε μέχρι στιγμής ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Βγάζει πάθος και θέληση για τη νίκη. Αυτά θα πρέπει να κάνουν την επανεμφάνισή τους και στον μεθαυριανό αγώνα.
Στην ομάδα ξέρουν άπαντες πάρα πολύ καλά ότι απαγορεύονται τα λάθη και κυρίως στην άμυνα, γιατί η Ανόρθωση είναι ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να σκοράρει.
Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται χωρίς να προκύπτουν απρόοπτα. Ο Κύπριος προπονητής θα έχει απουσίες και αυτές θα φέρουν και αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο αρχηγός Ιωάννης Κούσουλος, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, θα είναι απών, καθώς είναι τιμωρημένος. Ο Σίμιτς φαίνεται ότι ούτε και σε αυτό το παιχνίδι θα είναι στην αποστολή. Ο Κασάμα λογικά επιστρέφει και θα τεθεί στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή. Όπως γράψαμε και πιο πάνω, η απουσία του Κούσουλου θα φέρει και αλλαγή στην ενδεκάδα, με τον Χαραλάμπους να διεκδικεί τη θέση δίπλα από τον Μπασιρού. Από εκεί και πέρα, δεν διαφαίνεται ότι θα προκύψει οποιαδήποτε άλλη αλλαγή σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα.