Η προετοιμασία στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ επέστρεψε στη βάση της. Η επόμενη βδομάδα είναι σημαντική, αφού θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι των «κιτρινοπράσινων» ενόψει της νέας περιόδου. Αντίπαλος είναι η Παρτιζάν Βελιγραδίου, για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουλίου στη Λάρνακα και ο επαναληπτικός στις 17 του μήνα στη Σερβία.
Η ΑΕΚ μετρά αντίστροφα για αυτή τη μεγάλη πρόκληση και θέλει να επαναλάβει τη μεγάλη επιτυχία του 2022. Όταν και πάλι βρήκε στο δρόμο της την ομάδα από το Βελιγράδι και κατάφερε να την αποκλείσει. Είναι ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση φέτος, αφού η ΑΕΚ θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, για να μπορέσει να μπει στο League Phase της διοργάνωσης. Ενδεχόμενη επιτυχία θα της επιτρέψει να δει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, άπαντες αναμένουν με αγωνία τα νεότερα για την περίπτωση του Έντσο Καμπρέρα. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να έχει διαθέσιμο τον βασικό της επιθετικό και ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ περιμένει να μάθει τα νεότερα από το ιατρικό επιτελείο. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες και υπάρχει μεγάλη αγωνία σε όλους στην ομάδα της Λάρνακας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ θα ψάξει το νικηφόρο αποτέλεσμα στη Λάρνακα, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αναφορικά με το πρόγραμμα της προετοιμασίας, χθες ήταν το ταξίδι της επιστροφής (η αναχώρηση έγινε στη 13:30 ώρα Κύπρου), με τους ποδοσφαιριστές να απολαμβάνουν ρεπό ξεκούρασης. Η επιστροφή τους στις προπονήσεις ορίστηκε για αύριο.